Sport Centar

Mulalić i Hodžurda složni: Moramo savladati Vitez

Mulalić i Hodžurda složni: Moramo savladati Vitez

Prisutnim predstavnicima medija, obratili su se šef stručnog štaba Edis Mulalić i prvotimac Plavih sa Grbavice , Emir Hodžurda.

”Sezona je veoma duga, najmanje smo imali pauze od svh ekipa u našoj ligi, igrali smo Evropu i ovo govorim zbog stanja terena i igrača koji diktiraju stanje za sljedeći susret. Kao što znate, Bogdanović je operisao koljeno i neće biti u kombinacijama za sastav. Što se tiče težine povrede u pitanju je samo mala
ruptura prednjih križnih ligamenata i neće biti duge pauze i ovu utakmicu igramo za njega, on je pravi momak i puno je dao Želji. Kada je riječ o igračkom kadru ped duel sa Vitezom, imamo suspendovanog Đelmića, kažnjenog Stokića i rovitog Kokota, ali očekujemo da protiv Viteza ovaj dio sezone privedemo kraju na najbolji mogući način. Mi računamo da smo ovaj proljetni dio startali sa jednom pobjedom  i remijem u Bijeljini i želimo da slavimo i u ovome suretu. Naš naredni protivnik je veoma dobra ekipa, a pokazatelj toga je remi sa Širokim i njihov bodovni saldo na tabeli. Imaju dosta dobrih pojedinaca i mi ćemo se spremiti zaj susret, imat ćemo i video analizu. Pohvalio bi Hodžurdu koji je tu do mene, sjajno je odigrao dok je Bogi povrijeđen, strpljivo je čekao svoju šansu i dalje je do njega. Odužujemo se državi i ovo je već peti-šesti put da nam igrač dolazi povrijeđen sa reprezentativnog okupljanja, Dado Sadiković ne igra od duela sa Engleskom, ali ovim putem nikoga ne napadam i hvala Bogu imamo reprezentativaca, ali i to je nekad kontraproduktivno za tim. Vrlo je teška situacija što se tiče i terena i igrača, a spomenuti Kokot je već tri-četiri dana na terapijama i vidjet ćemo kako će se osjećati”, rekao je Mulalić.

Šef stručnog štaba Željezničara je dodao kako se iga popravla, ali da je realizacija još problem i dotakao se eventualnih promjena u igračkom kadru u zimskoj pauzi.

”Igra  se popravila i ne izgleda loše, ali naš problem je realizacija još od duela sa Zrinjskim. Protiv Borca i Slavije imali smo nekoliko zicera, a završni čin je došao u Bijeljini. Da imamo nekog killera, imali bi 12 bodova više. Radili smo i šutiranje i završnicu , ali trening je jedno, a utakmica nešto sasvm drugo. Zimska pauza je oskudna sa dovođenjem igrača. Imamo nekih igrača koji treniraju s nama i vidjet ćete ako potpišu ugovore. Što se tiče odlazaka to ćemo riješiti interno, a ovaj Nigerijac će imati još dva treninga pa ćemo vidjeti može li nas pojačati.”

Prvotimac Željezničara, Emir Hodžurda je također izjavio na današnjem pressu da očekuje pobjedu nad Vitezom.

“Svi smo svjesni šta na očekuje nakon turbulentne sezone. Želimo pobijediti Vitez u narednom duelu. Rapsoloženje u ekipi je dobro, ali bilo bi još bolje da smo slavili u Bijeljini. Fali nam četiri-pet igrača, ali momci koji dobiju priliku siguan sam da će opravdati povjrenje.”

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI