Sport Centar

Mujakić se oprašta od Sarajeva: Svakoj priči jednom dođe kraj, otvorenih očiju sanjam svoje sne

Ne smiruju se strasti nakon historijskog uspjeha Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je jučer stigao do šampionske titule i duple krune.

Mujakić se oprašta od Sarajeva: Svakoj priči jednom dođe kraj, otvorenih očiju sanjam svoje sne

Ne smiruju se strasti nakon historijskog uspjeha Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je jučer stigao do šampionske titule i duple krune.

Prvi put u historiji je to da bordo klub osvaja duplu krunu, a značajan doprinos u tom uspjehu je dao i sjajni stoper tima s Koševa Nihad Mujakić.

21-godišnji stoper je standardni član prvih 11 Sarajeva, te je sjajnim partijama oduševljavao sve navijače Sarajeva.

Pored trofeja sa ekipom, kao šlag na sjajnu individualnu sezonu došla je i nagrada Hordi zla “Ismir Pintol”, za najborbenijeg fudbalera kluba.

Nakon svega, Mujakić se oglasio na Facebooku u dosta emotivnom statusu, pošto on na kraju sezone napušta Sarajevo i potpisuje za belgijski Kortrijk.

“Svakoj priči jednom dođe kraj, iz svakog sna se jednom probudiš, a nakon nekog vremena se možda i ne sjećaš šta si sanjao, koliko god je taj san bio lijep.

Ja imam sreću da otvorenih očiju sanjam svoje sne i znam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Svoj vrhunac karijere, iako mi je 21 godina, već sam doživio sa svojim voljenim klubom.

Kada sam prvi put u svom životu obukao bordo majicu, znao sam šta želim i ta želja me je vodila kroz cijeli život, koji nije bio nimalo lagan. Gledao sam mnoge generacije kako se bore za bordo grb i maštao da jednog dana i ja čujem huk sa tribina, mašta i sanjao i danas dosanjao sve. I huk sa tribina i skandiranje i tugu i ogromnu radost.

Moje Sarajevo, moja ljubav, moja braća i ja slavimo duplu krunu. Nemam dovoljno riječi da opišem koliko sam ponosan na svakog suigrača, na svakog navijača, koji nas je sa tribina bodrio tokom sezone, po kiši, po suncu, po vjetru i na kraju smo zajedno uspjeli da ispišemo historiju FK Sarajevo.

Odlazim ponosan i sretan što sam dio bordo porodice i sve što se desi u budućnosti, bit će neuporedivo sa osjećajem koji živim posljednjih dana, sa obim osjećajem ponosa, ljubavi, neizmjerne sreće…

Sve sam ti dao voljeno moje Sarajevo, a ti si mi sve vratio na najljepši mogući način. Odlazim iz Sarajeva, ali Sarajevo nikad neće otići iz mene i jednog dana ću se vratiti da još jednom čujem huk sa tirbina i zagrlim bordo porodicu.

Do tada, koji god dres da budem nosio ispod njega će biti majica sa grbom jedinog kluba kojeg volim svim srcem, a tebe volim Sarajevo, ti to znaš i tako će biti dok god budem živ. Hvala Vam na svemu bordo braćo i vidimo se na trbini sa zastavom u rukama.

Zajedno do kraja….”, napisao je mladi stoper na svom Facebook profilu.

Mujakić će, dakle, od ljeta biti član Kortrijka, ali sigurno nije mogao ni zamisliti ljepši način na koji bi se oprostio od svog Sarajeva…

TABELA

32. KOLO

fksarajevonihad mujakic
KOMENTARI

KOMENTARI

Bordo porodica
Gost

Sretno Nihade.

wpDiscuz