Sport Centar

Mujakić potpisao za Sarajevo: Prelijep je osjećaj vratiti se kući i opet igrati za voljeni klub

Nihad Mujakić novi-stari je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.

Mujakić potpisao za Sarajevo: Prelijep je osjećaj vratiti se kući i opet igrati za voljeni klub

Nihad Mujakić novi-stari je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.

Danas u prostorijama kluba je potpisan ugovor sa mladim stoperom (23) u trajanju od dvije i po godine.

Prelijep je osjećaj vratiti se kući i opet igrati za voljeni klub. FK Sarajevo je moja prva ljubav i velika je čast i privilegija nositi bordo dres. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate u narodnom periodu i donijeti radost na lica naših navijača“, istakao je Nihad Mujakić, a sjajna atmosfera nakon potpisa ugovora vlada i u redovima FK Sarajevo.

Jedan od najboljih momaka koji je izašao iz naše Akademije, Nihad Mujakić, je na Koševu. Nihad je moderan odbrambeni igrač koji može igrati više pozicija u odbrani, a odlikuje ga i velika brzina. Osim toga, njegova lijeva noga je dominantnija, a upravo igrač takvih karakteristika nam je nedostajao u timu. Nihad je miljenik navijača i ima naše hrabro srce, a takve danas želimo imati u ekipi. Dobrodošao kući, Nihade!“ istakli su iz Bordo kluba.

Mujakić je za bordo tim upisao 56 nastupa, na kojima je postigao dvapogotka i upisao jednu asistenciju, a bio je član ekipe koja je osvojila historijsku duplu krunu. Pored Sarajeva, igrao je još i za splitski Hajduk, Waasland-Beveren i KV Kortrijk.

Po završenim formalnostima Nihad će se pridružiti ekipi na pripremama u Ljubuškom.

fksarajevonihad mujakic
KOMENTARI