Sport Centar

Mujakić: Hajduk je veliki klub ravan Sarajevu, koji je najveći u BiH, Torlak mi je uzor

Nihad Mujakić, 21-godišnji bosanskohercegovački stoper, doveden je u Hajduk na jednoipogodišnju posudbu s pravom otkupa iz belgijskog Kortrijka, preko noći prihvaćen - objeručke.

Mujakić: Hajduk je veliki klub ravan Sarajevu, koji je najveći u BiH, Torlak mi je uzor

Nihad Mujakić, 21-godišnji bosanskohercegovački stoper, doveden je u Hajduk na jednoipogodišnju posudbu s pravom otkupa iz belgijskog Kortrijka, preko noći prihvaćen – objeručke.

Mujakić je govorio za Slobodnu Dalmaciju nakon potpisa ugovora sa splitskim klubom, a upitan je na šta prvo pomisli kada se spomene Hajduk.

“Da je velik klub, ja bih rek'o ravan Sarajevu koji je naš najveći klub u BiH. Osvojili smo lani duplu krunu, pa bi bilo lijepo da i Hajduk sad sa mnom osvaja. Znam da sam doveden da pobjeđujemo, uzimamo trofeje što je velika ambicija. A davanje sto posto svojih mogućnosti, to je obaveza”, rekao je Mujakić, dodavši da mu je otac mnogo pričao o Hajduku.

Rekao je da je i ranije bio u Splitu sa omladinskim kategorijama Sarajeva.

“Jesam, igrao sam na omladinskim turnirima za Sarajevo uokolo Splita, a igrali smo i u Poljudu. To je posebno mjesto gdje se želim afirmirati. Velik iskorak za mene u karijeri. Znam da je u Hajduku sjajne stvari ostvario Ibričić i to je također utjecalo na mene”, dodao je 21-godišnji stoper.

Hajduk je i ranije želio dovesti Mujakića.

“Bili su neki kontakti i pregovori, ali se tada nisu dogovorili, prije godinu i pol. Onda sam otišao u Kortrijk”, istakao je mladi defanizvac, osvrnuvši se na Kortrijk:

“Nisam “kliknuo” s trenerom, odnosno imali su već iskusne stopere ispred mene. Onda sam zaigrao jednu i tu, iskreno rečeno, odigrao sam loše utakmicu. Što da krijem. I tako sam ostao na ledu”.

Društvene mreže gore od podrške i komentara kako je Hajduk profitirao. Postao je Hajdukov “boom” u eteru.

“Sve je to obaveza da i ja budem najbolji što mogu”, rekao je Mujakić, koji je dodao da mu je najveća osobina brzina, kao da nema problema da li ekipa igra sa trojicom ili četvoricom pozadi.

Govorio je i o ofanzivi.

“Pa dao sam i neke golove, ne puno, tri za Sarajevo. U finalu kupa protiv Širokog i u Europi protiv armenskog Banantsa. Ja sam počeo kao krilo, a budući da sam visok 186 prebačen sam brzo u obranu. Važno je da u obrani sve štima”, istakao je Mujakić, te je za kraj otkrio ko mu je uzror:

“Sedin Torlak. Ako baš ne znate, on vam je legenda Sarajeva, naš pojam i kapetan kluba. A u inozemstvu nekad Paolo Maldini mi je idol. Ljevak, može igrat i lijevog beka”.

hajduknihad mujakic
KOMENTARI

KOMENTARI