Sport Centar

Mostarac novi sportski heroj Hrvatske: Saigrač ga uporedio sa holivudskim zavodnikom

Željko Musa neočekivano je postao novi sportski heroj Hrvatske. Čovjek zadužen za "prljave poslove" u odbrani na kraju drugog produžetka u polufinalu Evropskog prvenstva golom je donio pobjedu protiv Norveške 29:28 za ulazak u finale.

Mostarac novi sportski heroj Hrvatske: Saigrač ga uporedio sa holivudskim zavodnikom

Željko Musa neočekivano je postao novi sportski heroj Hrvatske. Čovjek zadužen za “prljave poslove” u odbrani na kraju drugog produžetka u polufinalu Evropskog prvenstva golom je donio pobjedu protiv Norveške 29:28 za ulazak u finale.

Gol kojim je prelomio infarktnu utakmicu bio mu je prvi u tom meču i tek treći na cijelom turniru, ali je bio najsmireniji kad je bilo najvažnije. Igor Karačić odigrao mu je savršenu loptu, a rođeni Mostarac Musa je s crte zabio za veliko slavlje.

Stavite naslov, jedini srednji vanjski koji hoće dodati Musi! On vjeruje u mene! Moramo se šaliti, a molio sam Boga prvo da uhvatim loptu, a onda sam se okrenuo, puknuo i zabio gol“, trekao je Musa nakon meča.

Saigrač Marko Mamić nakon toga je stamenog Hercegovca usporedio s još jednim markantnim akcijskim junakom “prorijeđenog vlasišta” – glumačkim seks-simbolom Jasonom Stathamom.

Pogledajte njegov post na Instagram Storyju:

evropsko prvenstvo u rukometumarko mamiczeljko musa
KOMENTARI

KOMENTARI