Sport Centar

Mostar večeras neće spavati: Heroji Veleža nakon penala eliminisali slavni AEK!

Velež je večeras herojskom igrom napravio senzaciju u Atini i nakon penala izbacio je AEK, te se tako plasirao u treće pretkolo Konferencijske lige. Rođeni su čuvali gol sve do osme minute sudijske nadokade kada su primili pogodak i otišlo se u produžetke, u kojima nije bilo pogodaka, a potom je mostarski klub slavio na penale sa 3:2 . Senzacionalan uspjeh Veleža i Mostar večeras neće spavati.

Mostar večeras neće spavati: Heroji Veleža nakon penala eliminisali slavni AEK!

Velež je večeras herojskom igrom napravio senzaciju u Atini i nakon penala izbacio je AEK, te se tako plasirao u treće pretkolo Konferencijske lige. Rođeni su čuvali gol sve do osme minute sudijske nadokade kada su primili pogodak i otišlo se u produžetke, u kojima nije bilo pogodaka, a potom je mostarski klub slavio na penale sa 3:2. Senzacionalan uspjeh Veleža i Mostar večeras neće spavati.

Igralo se veoma čvrsto u Atini na početku susreta, a onda je jedan pokušaj Arauja odbranio Bogdanović. Rođeni su prvu šansu imali u 14. minuti kada je Stanković zaustavio pokušaj Ćosića iskosa sa desne strane. Odmah nakon toga na drugoj strani Bogdanović nije imao problema nakon pokušaja Garcije.

Golman mostarskog kluba zaustavio je i udarac Arauja glavom u 25. minuti. Pršeš je šutirao pored gola iz slobodnjaka u 32. minuti. Nedugo nakon toga viđena je najveća šansa za AEK. Tanković je probio po lijevoj strani, a Araujo je poslao loptu malo pored gola. Velež je imao dobru priliku u 36. minuti, no Zajmović nije stigao i intervenisao je Stanković.

Araujo je u 37. minuti ponovo prijetio golu Rođenih, no ponovo je siguran bio Bogdanović. Anđušić je u 43. minuti poslao loptu pored gola grčkog kluba. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata. Nakon šest minuta igre u drugom dijelu Anđušić je sjajno izvarao svoje čuvare, ali na kraju je izblokiran.

Opasno je bilo pred golom Veleža u 52. minuti. Garcia je uposlio Tankovića, koji je poslao loptu preko gola. Na drugoj strani Anđušić je pogodio živi zid iz slobodnjaka. Veliku priliku imali su Rođeni u 70. minuti. Anđušić se još jednom promiješao odbranu AEK-a i uposlio Ćosića, a on je poslao loptu pored gola.

Igrači Veleža poklonili su loptu Garciji u 79. minuti, no na svu sreću poslao je loptu pored gola. Grci su u sudijskoj nadoknadi imali neke šanse, ali mostarski klub se čuvao sve do osme minute nadoknade kada je Mantolas pogodio za 1:0 i tako izborio produžetke.

AEK je bio dominantniji u prvom produžetku, ali nije mnogo prijetio. Odmah na startu Ansarifard se našao u šansi, a krajem produžetka pokušao je Araujo, no oba puta siguran je bio Bogdanović. U drugom produžetku nijedna ekipa nije srljala i nije bilo nekih izglednih prilika, tako da se pristupilo izvođenju penala.

Velež je bio bolji na penale sa 3:2. Jedanaesterce za Rođene realizirali su Brandao, Cvijanović i Zvonić, dok je Bogdanović odbranio dva penala Grcima, a Ansarifard pogodio stativu.

AEK – Velež 1:0 (2:3 nakon penala)

Stadion: Spiros Louis (Atina). Sudija: Clancy K. (Škotska). Žuti kartoni: Vranješ, MitaJ, Shakov, Szymanski (AEK), Zajmović, Ćosić, Vehabović, Brandao, Ovčina (Velež).

AEK: Stanković, Bakakis (od 91′ Svarnas), Vranješ, Tzavellas, Mitaj (od 69′ Lopes), Mantalos, Le Tallec, Szymanski, Garcia (od 80. minute Albanis, od 91′ Shakov), Tanković (od 62′ Ansarifard), Araujo.

VELEŽ: Bogdanović, Isić (od 95′ Brandao), Zeljković, Ovčina, Ferreyra, Radovac (od 86′ Zvonić), Hasanović, Anđušić (od 73′ Cvijanović), Ćosić (od 95. Osmić), Pršeš (od 62′ Vehabović), Zajmović (od 73′ Georgijević).

aekfkvelezkonferencijska liga
KOMENTARI

KOMENTARI

Mali Majmun
Gost

Bravo momci! Pozdrav od Manijaka!

Mostar u srcu,VELEZ do groba
Gost
Mostar u srcu,VELEZ do groba

Tooooooooooooooooo Rodjeniiiiiiii

wpDiscuz