Sport Centar

Mornar ubjedljiv protiv Krke, solidne partije Nemanje Gordića i Adina Vrabca

Mornar je u 19. kolu ABA lige bio ubjedljiv protiv Krke rezultatom 80:61, a na večerašnjoj utakmici nastupila su tri bosanskohercegovačka košarkaša - Nemanja Gordić, Aleksandar Lazić i Adin Vrabac.

Mornar ubjedljiv protiv Krke, solidne partije Nemanje Gordića i Adina Vrabca

Mornar je u 19. kolu ABA lige bio ubjedljiv protiv Krke rezultatom 80:61, a na večerašnjoj utakmici nastupila su tri bosanskohercegovačka košarkaša – Nemanja Gordić, Aleksandar Lazić i Adin Vrabac.

Mornar ni u jednom trenutku nije doveo pobjedu u pitanje. Otvorili su utakmicu serijom 13:0 i do kraja utakmice su konstantno držali značajnu prednost i nisu dozvoljavali slovenskom klubu da im se približe i zaprijete.

Sead Šehović je bio najefikasniji na utakmici sa 16 poena, pet skokova i asistencijom, dok ga je pratio Bjelica sa 12 poena i Jeremić sa 11. Nemanja Gordić je kod Mornara imao skor od devet poena, pet asistencija i skoka. Još jedan naš košarkaš u redovima domaćih Aleksandar Lazić ubacio je dva poena, uz ti skoka i asistenciju.

Najbolji u poraženoj ekipi bio je Adin Vrabac sa 11 poena, pet skokova i asistencijom. U redovima Krke jedino je još Barič bio dvocifren, a ubacio je deset poena, dok je tome dodao i četiri skoka te dvije asistencije.

 

adin vrabackkkrkakkmornarnemanja gordic
KOMENTARI

KOMENTARI