Sport Centar

Modrić o optužbi za lažni iskaz: Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića je istina

Potvrdi li se optužnica, Luki Modriću ujesen bi trebalo započeti suđenje po optužnici da je lažno svjedočio u korist Zdravka Mamića.

Modrić o optužbi za lažni iskaz: Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića je istina

Potvrdi li se optužnica, Luki Modriću ujesen bi trebalo započeti suđenje po optužnici da je lažno svjedočio u korist Zdravka Mamića.

Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog teškog privrednog kriminala, odnosno jer je Hrvatsku i Dinamo oštetio za 128 miliona kuna. Nakon što je osuđen, Mamić je pobjegao u BiH.

Luka Modrić optužen je kako je lagao u dijelu iskaza u kojem je spominjao podjelu svog transfera iz Dinama u Tottenham, odnosno kada je podjela 50:50 između njega i Dinama navodno dogovorena. Tijekom istrage Luka Modrić izjavio kako je podjela dogovorena nakon što je realizirao transfer u Tottenham, no na svjedočenju u sudnici Županijskog suda u Osijeku u junu 2017. godine u više je navrata tvrdio kako se “ne sjeća detalja” i kako je podjela ugovorena prije transfera.

“Nisam vičan igrama riječi. Stvaru u životu su za mene vrlo jednostavne i imam povjerenja u ljude. Ova situacija u kojoj sam ja okrivljenik mi jako teško pada jer sam prikazan kao najveći kriminalac u zemlji, što definitivno nisam zaslužio. Je li mi Mamić pomogoao u određenom dijelu života? Jest. No, bih li ja zbog toga za njega lažno svjedočio? Ne bih i nisam. Zato optužnicu smatram pogrešnom”, rekao je Modrić Uskokovim istražiteljima, prenosi Jutarnji list.

Modrić je sad već legendarne izjave tipa “ne sjećam se” pokušao objasniti činjenicom da se previše ne razumije u ugovore i administrativna pitanja.

“Morate znati da su me ispitivali o stvarima koje ja najbolje ne razumijem. Imao sam potpuno povjerenje u Dinamo i Mamića i u tom kontekstu sam potpisivao ugovore i anekse. Nikad ih nisam detaljno čitao, a najbitnije mi je bilo da imam potpisan aneks o transfernom obeštećenju. Osim što je tamo pisalo 50:50, ostali detalji me nisu zanimali. Ispitivanje u USKOK-u je dugo trajalo, a ja sam se snalazio kako sam mogao. Puno puta sam im rekao da ne znam ili nisam siguran, a oni su inzistirali da se sjetim. Bilo je kasno navečer, u nedjelju, nakon što sam došao s puta”, rekao je Modrić i dodao kako je siguran da je ispitivač u zapisnik unosio odgovore koji su krivo protumačeni.

Njegov iskaz na osječkom sudu DORH smatra lažnim. Uspoređujući sadržaj njegovih iskaza iz 2015. i 2016. godine s onim u sudnici u junu 2017. zaključeno je da je Modrić davao lažni iskaz.

“Zapisnik sa svojeg ispitivanja sam pročitao letimično i površno. Nisam detaljno obraćao pozornost i činilo mi se da je sve u redu. Najbitnije mi je bilo da što prije napustim USKOK jer mi je ta situacija bila jako stresna i neugodna. Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića je istina. Problem je što je sve krivo protumačeno, a u zapisnik su unijeli neke rečenice koje se mogu protumačiti na više načina”, uvjeravao je Modrić tužitelja.

luka modriczdravko mamic
KOMENTARI

KOMENTARI