Sport Centar

Mladi bh. golman: Bilo mi je žao napustiti Široki, ali ponuda ovakvog kluba se ne odbija

Mladi bosanskohercegovački golman Petar Zovko, u augustu je napustio ekipu Širokog Brijega i napravio veliki transfer u italijansku Sampdoriju.

Mladi bh. golman: Bilo mi je žao napustiti Široki, ali ponuda ovakvog kluba se ne odbija

Mladi bosanskohercegovački golman Petar Zovko, u augustu je napustio ekipu Širokog Brijega i napravio veliki transfer u italijansku Sampdoriju.

16-godišnji Zovko se trenutno nalazi na reprezentativnom okupljanju kadetske selekcije naše zemlje, a sa klubom iz Đenove ima dvogodišnji ugovor.

“Kada sam tek došao u Italiju bilo teško, ali poslije sam upoznao prijatelje koji su pričali moj jezik i koji su mi jako pomogli. Naravno, i ekipa je super tako da mi je i to puno značilo”, govori mladi Zovko za portal Jabuka.tv.

Ističe kako ispočetka nije imao priliku braniti, ali se za svoje mjesto napornim radom uspio izboriti.

“Ispočetka nisam branio, ali svojim radom i odricanjem sam se izborio za mjesto prvog golmana. Treninzi su dosta teški. Nekada imamo dva, nekada jedan trening, ali iako se radi mnogo, u momčadi vlada odlično raspoloženje”, nastavlja Zovko.

Prisjetio se mladi golman i odlaska iz Širokog Brijega.

“Bilo mi je žao napustiti voljeni klub, ali takva prilika i ponuda ovakvog kluba se ne odbija. Pratim i dalje svoj klub i svoje bivše saigrače i želim im puno sreće u nastavku prvenstva BiH.”

Nadareni Širokobriježanin kontinuirano se nalazi na popisu igrača mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a rado bi za nju igrao i u budućnosti.

“Dobivam redovno pozive u reprezentaciju BiH i jako sam sretan zbog toga. Ako dobijem priliku zaigrati i u budućnosti, zašto ne”, tvrdi Zovko.

Kadetska reprezentacija BiH trenutno je na okupljanju u Etno selu Stanišići i u tijeku su pripreme za kvalifikacije u Mađarskoj za Evropsko prvenstvo. Tamo će od 26. marta do 1. aprila odigrati tri utakmice. BiH se nalazi u grupi 7 s Mađarskom, Belgijom i Norveškom.

“Igramo tri utakmice i nadam se barem dvije pobjede koje bi nas vodile dalje na Evropsko prvenstvo”, rekao je on, te se osvrnuo i na start kvalifikacija za EURO 2020 za seniore. BiH večeras igra protiv Armenije na Grbavici…

“Naravno da pratim A reprezentaciju. BiH je veliki favorit na papiru, ali mora dokazati to i na terenu”, zaključio je Zovko.

kadetska reprezentacija bihnksirokibrijegpetar zovkosampdoria
KOMENTARI

KOMENTARI