Sport Centar

Mlade rukometašice večeras igraju prvu kontrolnu utakmicu

Mlade rukometašice večeras igraju prvu kontrolnu utakmicu

Selektor reprezentacije, Vladimir Suvajac je za naš portal rekao da će priliku dobiti sve rukometašice, osim povrijeđene Vane Zeljko, koja ne trenira, ali je tu sa ostatkom ekipe.

Naše mlade rukometašice su u prethodna dva dana radile sjajno na treninzima, a zadovoljstvo nisu krili ni selektor Suvjac i njegov pomoćnik Kristijan Blaž.

Večerašnja utakmica će biti dobra prilika za naš stručni štab da vide kako to sve izgleda na terenu, a u planovima je da U18 selekcija do kraja nove godine održi još četiri-pet okupljanja, kako bi se što bolje selektirala ekipa, koja će u martu 2017. godine natupati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U prethodnim izjavama za SCsport.ba, selektor Suvajac je naglasio kako je ovo sjajna generacija rukometašica, koja u budućnosti može napraviti dobre rezultate na međuarodnoj sceni, a ne da samo budemo posmatrači.

Ekipa portala SCsport.ba i ovom prilikom zahvaljuje Savezu, selektorima, što su ustupili mjesto, da ispratimo ove talentovanu generciju rukometašica, a tako će biti i večeras u prijateljskoj utakmici sa ŽRK Vitez, koji je ujedno i domaćin prvog kontrolnog okupljanja pomenute selekcije.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI