Sport Centar

Mitrović: Svi smo zagrlili Rajkovića i podržali ga, osjećamo da se vratio kult reprezentacije

Poslije dvije pobjede u oktobarskom terminu kvalifikacija (protiv Luksemburga 1:0 i Azerbejdžana 3:1), fudbalsku reprezentaciju Srbije samo korak dijeli od plasmana na Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”.

Mitrović: Svi smo zagrlili Rajkovića i podržali ga, osjećamo da se vratio kult reprezentacije

Poslije dvije pobjede u oktobarskom terminu kvalifikacija (protiv Luksemburga 1:0 i Azerbejdžana 3:1), fudbalsku reprezentaciju Srbije samo korak dijeli od plasmana na Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”.

U posljednjem kolu, 14. novembra u Lisabonu, izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija u direktnom duelu sa prvim favoritom Portugalom odlučuju o prvom mjestu u grupi ”A”.

Pouzdani defanzivac Srbije Stefan Mitrović najpre je sumirao utiske sa utakmice protiv Azerbejdžana koja je bila teža nego što se očekivalo:

“Ostvarili smo vrlo bitnu pobjedu u duelu protiv jako nezgodnog rivala. Sami smo krivi što smo utakmicu učinili teškom, jer smo kontrolisali igru tokom svih 90 minuta, trebalo je da postignemo više golova i znatno ranije riješimo pitanje pobjednika. Na svu sreću, ostali smo mirni poslije njihovog izjednačenja i stvari su u nastavku susreta došle na svoje mjesto. Sada nas očekuje finale, putujemo rasterećeni u Lisabon, puni samopouzdanja i vere u sebe jer smo tokom ovih kvalifikacija pokazali da zaslužujemo mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva u Kataru.”

Srbija trenutno zauzima prvo mjesto u svojoj grupi, ali je gotovo izvjesno da će joj u Lisabonu trebati pobjeda da bi tu i ostala.

“Dokazali smo u prvoj utakmici protiv Portugala da možemo da se nosimo sa njima. Nema razloga da strahujemo uoči gostovanja u Lisabonu. Svjesni smo svojih kvaliteta, respektujemo svakog protivnika, ali ne odustajemo od ideje da napadačkim fudbalom stignemo do cilja. Bitno je da smo u ove dvije utakmice osvojili svih šest bodova i da smo i dalje u poziciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ići ćemo i protiv Portugala na pobjedu koja nam garantuje prvo mjesto i direktan plasman u Katar”, istakao je Mitrović, javlja Anadolu Agency (AA).

Ofanzivan stil igre Srbije podrazumeva i određene probleme u fazi odbrane kada protivnik napravi kontru i stvori višak u završnici akcije.

“Slažem se, to su stvari koje nam prave probleme i na koje moramo da obratimo posebnu pažnju u Lisabonu. Azerbejdžan je uspio iz kontre da stvori dvije-tri sjajne šanse za gol. Treba bolje da se osiguramo pozadi kada veliki broj igrača ode gore u treću zonu terena. Selektor forsira igru na gol više i sasvim je logično da u tim okolnostima mi iz zadnje linije moramo da budemo maksimalno oprezni i koncentrisani. Nekad mora da dođe do kontre protivnika, nemoguće je da samo naša ekipa stvara šanse. Bitno je da se takva igra dopada publici, osjećamo da se vratio kult reprezentacije i želio bih da se zahvalim navijačima koji su po veoma hladnom vremenu došli na stadion i bodrili nas tokom svih 90 minuta”, kazao je Mitrović.

Ultra-napadačka igra ume ponekad i golmana da povuče napred. Ipak, Rajković se malo zanio i pretjerao sa driblinzima.

“Svi smo ga zagrlili i pružili mu podršku poslije kiksa u 45. minutu. To se dešava, greške su sastavni dio fudbala. Rajković je psihološki izuzetno jak, odmah je digao glavu i u drugom poluvremenu branio besprijekorno. Moram da istaknem da je atmosfera u reprezentaciji na vrhunskom nivou, čini mi se da nikada nije bolja. Imamo izvanrednu grupu momaka, držimo se zajedno i sa ogromnim motivom igramo za Srbiju. To se najbolje vidi u situacijama kada nam protivnik napravi probleme. Nema panike, brzo konsolidujemo redove i uspješno privedemo posao kraju. Upravo je tako bilo i protiv Azerbejdžana“, zaključio je Stefan Mitrović.

fudbalska reprezentacija srbijestefan mitrovic
KOMENTARI