Sport Centar

Mirza Hadžić najbolji igrač 15. kola SC Business lige, nastavlja se trka Mahira Džafe i Jasmina Ligate

Mirza Hadžić (TVSA) izabran je za najboljeg igrača 15. kola SC Business lige, a na vrhu liste strijelaca ostao je Mahir Džafo (BH Pošta) koji je sa 40 golova prvi topnik.

Mirza Hadžić najbolji igrač 15. kola SC Business lige, nastavlja se trka Mahira Džafe i Jasmina Ligate

Golman Amadeus/Oslobođenja Ertan Papić bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf svog tima u meču protiv TVSA sa nekoliko odličnih odbrana u ključnim momentima, kojima nije dozvolio da meč ode na stranu protivnika.

Mahir Džafo igra izvanredno u posljednjih nekoliko kola, a impresivan je bio i protiv BH Telecoma u meču u kojem je postigao tri krasna gola. FDS je sa 13:1 delkasirao Bazen Otoka u sjajnu partiju trostrukog strijelca Admira Rovčanina.

TVSA se oprostio od takmičenja porazom od Amadeus/Oslobođenje 6:5, ali u rijetko uzbudljivom i otvorenom meču pružili su kvalitetnu igru u kojoj je prednjačio izvanredni Mirza Hadžić sa četiri gola. Slično je bilo i u duelu Lutrija BiH/MUP KS – Vatrogasci Sarajevo 5:2 u kojem je Mirza Selimović postigao tri gola. Konačno, u odličnom meču FAN Ferhatović/Regulator – City Park 6:4 Ensar Ćosović je postigao dva gola za pobjedničku ekipu koja je pokazala da ima kvalitet za visoke domete.

 

IGRAČ KOLA: Mirza Hadžić (TVSA)

 

LISTA STRIJELACA:

1.Mahir Džafo (BH Pošta) 40 golova
2.Jasmin Ligata (Amadeus/Oslobođenje) 39 golova
3.Almir Čardaklija (BH Telecom) 31 gol
4.Nidal Ferhatović (Fan Ferhatović/Regulator) 27 golova
5.Eldin Podbičanin (City Park) 21 gol

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI