Sport Centar

Minnesota će prva birati na ovogodišnjem NBA draftu, Golden State drugi

Lutrija NBA drafta, na kojoj se određuje redoslijed ekipa za izbor "novajlija" u najjačoj ligi svijeta, upriličena je sinoć.

Minnesota će prva birati na ovogodišnjem NBA draftu, Golden State drugi

Lutrija NBA drafta, na kojoj se određuje redoslijed ekipa za izbor “novajlija” u najjačoj ligi svijeta, upriličena je sinoć.

Sve je obavljeno online, zbog novih okolnosti uzrokovanih pandemijom, bez gala svečanosti i ceremonije koja je bila uobičajena proteklih godina.

Iako je imao najlošiji učinak u ligi (15-50), Golden State nije na draft lutriji bio najsretniji.

Prvog picka će 16. oktobra odabrati dobiti Minnesota Timberwolvesi. Golden State će zatim birati drugi, Charlotte Hornetsi treći, Chicago Bullsi četvrti, a Cleveland Cavaliersi peti.

Zaista je interesantno da će dva od prvih pet pickova otići Warriorsima i Cavsima, timovima koji su igrali NBA finala četiri godine uzastopno – sve do prošle sezone.

Minnesota je po drugi put u historiji dobila priliku da prva “zakapari” rookieja, prije pet godina kao prvog picka birala je Karl-Anthony Townsa.

Svakako će biti zanimljivo videti izbor Warriorsa, jer bi sljedeće sezone opet mogli da imaju atraktivan tim poslije oporavka Klaya Thompsona i Stepha Curryja, uz dolazak novog igrača s drafta i starosjedioca Draymonda Greena.

Što se tiče samih igrača, kao prvi pick mnogi stručnjaci ove godine vide spektakularnog beka Georgije Anthonyja Edwardsa, dok visoko kotiraju i LeMelo Ball, James Wiseman i Killian Hayes. Od Evropljana, trenutno najbolje stoji Izraelac Deni Avdija.

Podsjetimo, jedan košarkaš iz BiH je najavio izlazak na ovogodišnji draft, nekadašnji zlatni kadet Njegoš Sikiraš. Sudionik će biti i Luka Garza, igrač bh. korijena, ali zasad nije izvjesno da će nastupati za našu selekciju.

anthony edwardsgolden state warriorsminnesota timberwolvesnba draft
KOMENTARI

KOMENTARI