Sport Centar

Ministar civilnih poslova BiH ugostio stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio je u posjetu najuspješniju i najperspektivniju bosanskohercegovačku stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović.

Ministar civilnih poslova BiH ugostio stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović

Tokom razgovora s talentiranom bh. sportistkinjom, Osmanović je naglasio kako je jasno da je neophodna značajnija finansijska podrška klubovima i savezima za ostvarenje vrhunskih sportskih rezultata u svim reprezentativnim selekcijama za koje nastupaju sportisti i sportistkinje BiH, pa tako i u stonom tenisu.

“Od Ministarsva civinih poslova BiH, odnosno Vijeća ministara BiH, Stonoteniskom savezu BiH kroz grant sredstva ‘Sufinansiranje sportskih manifestacija’ kontinuirano su u prethodnim godinama dodjeljivana finansijska sredstva, ali svjesni smo da su ta sredstva nedostatna za sve troškove koje imaju bh. sportisti pripremajući se za međunarodna takmičenja. Ministarstvo civilnih poslova, u čijoj se nadležnosti nalazi i sport, kontinuirano provodi aktivnosti na razvoju ove izuzetno važne oblasti za jednu državu i društvo, i podrška države stonoteniskom sportu i u budućnosti neće biti upitna. Upućujem čestitke Emini na vrhunskim rezultatima koje postiže i nadam se da će uspjeti izboriti plasman za učešće na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine”, naglasio je Osmanović.

Emina Hadžiahmetović članica je Stonoteniskog kluba “Spin 2012” iz Sarajeva, državna je prvakinja već devet godina i stonoteniserka koja je za BiH donijela dvije bronzane medalje s evropskih prvenstava 2010. i 2011. godine.

Dva puta je osvajala zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu i na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima. Kapiten je ženske seniorske reprezentacije, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

emina hadziahmetovicstoni tenis
KOMENTARI

KOMENTARI