Sport Centar

Mininogometni Zmajevi ambiciozni putuju na Euro: Primarni cilj je četvrtfinale

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vrijedno se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje u ukrajinskom Kijevu već u nedjelju.

Mininogometni Zmajevi ambiciozni putuju na Euro: Primarni cilj je četvrtfinale

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vrijedno se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje u ukrajinskom Kijevu već u nedjelju.

Izabranici Josipa Kupreškića od prvog nastupa na Evropskom prvenstvu u Vrsaru navikli su nas na odlične rezultate, pa tako sa statusom trećeg favorita putuju u Ukrajinu, ovaj put sa nešto izmijenjenim sastavom, ali ponovo sa sličnim ambicijama.

“Ovaj put smo treći nositelj, tako nas je Evropska mininogometna federacija svrstala zbog rang-liste na kojoj smo četvrti. Tu se nalazimo zbog dosadašnjih rezultata na četiri velika takmičenja, tri evropska i jednom svjetskom prvenstvu, na kojima smo dolazili do visokog plasmana. Vrijedi napomenuti da smo jedina selekcija koja do ovog trenutka ima samo dva poraza u regularnom dijelu, što nikome nije pošlo za rukom”, rekao je selektor Josip Kupreškić u izjavi za SCsport.ba.

Kada je u pitanju tim koji će nastupiti u Kijevu, on je pretrpio nekoliko promjena.

“U timu su četiri nova imena, ali se, nažalost, defanzivac Milanović povrijedio i neće nastupiti u Kijevu. Ipak, nećemo žaliti, idemo polako utakmicu po utakmicu. Moram biti iskren, ovaj put je vrlo jaka grupa nas zatekla. Tu je prvak Evrope, Kazahstan, zatim veoma jaka selekcija Bugarske, a tu su Irska i Albanija još, sigurno neugodne selekcije”, rekao je selektor i dodao:

“Primarni cilj je proći u četvrtfinale, što donosi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Australiji. To bi bio pravi izazov i želimo ga izboriti. Naravno, nakon toga želimo i borbu za medalju”.

Mininogomet iz godine u godinu postaje sve popularniji, a organizacija prelazi na viši nivo.

“Ove godine Arena Sport je preuzela emitovanje kompletnog Prvenstva. Još i prvi naš nastup u Vrsaru 2015. godine, bio je na visokom nivou kada je u pitanju organizacija. Očekujem da sada to bude još bolje, zaista nemamo nijednu zamjerku”, zaključio je Kupreškić.

Svi mečevi bit će u prenosu na kanalima Arena Sport, a reprezentaciju BiH na ovom Evropskom prvenstvu će činiti:

Golmani: Bernard Filipović i Evel Bajrić.

Odbrana: Marin Jukić, Mirza Zahirović, Kristijan Pantić i Goran Lovrinović.

Vezni red: Borislav Grbavac i Ibrahim Hršumović.

Napad: Amel Bajrić, Andreas Berović, Marko Vujica i Mladen Čećura.

josip kupreskicmininogometmininogometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI