Sport Centar

Minić pokorio BH Poštu i tako stigao do titule najboljeg igrača u 7. kolu SC Business lige

U 7. kolu desete sezone SC Business lige odigrani su odlični mečevi, a mnogo pojedinaca je bilo nadahnuto pa tako nije bilo teško odabrati najbolju šestorku pomenutog kola.

Minić pokorio BH Poštu i tako stigao do titule najboljeg igrača u 7. kolu SC Business lige
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

U 7. kolu desete sezone SC Business lige odigrani su odlični mečevi, a mnogo pojedinaca je bilo nadahnuto pa tako nije bilo teško odabrati najbolju šestorku pomenutog kola.

Na golu najbolje ekipe 7. kola desete sezone SC Business lige stoji Tarik Sokolović iz ekipe Telemacha, a upravo je on najzaslužniji za pobjedu njegove momčadi nad Vodovodom i Kanalizacijom.

BH Telecom je odlično odigrao protiv Pokopa, te su stigli do visoke pobjede od 7:3, a na meču su se najviše istakli Adi Borovina i Mahir Karić. Borovina se tri puta upisao u strijelce, dok je Karić ostvario učinak od jednog postignutog pogotka i tri asistencije.

Vodovod i Kanalizacija u ovoj sezoni igra odlično, ali sreća uopšte nije saveznik ove ekipe, tako da na svom kontu nemaju niti jednog boda. Tako je bilo i u meču sa Telemachom gdje su na krilima Alije Mrše vodili u većem dijelu susreta, međutim nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata, ali Mršo je svojom igrom zasluženo uvršten u tim 7. kola SC Business lige.

Najveće iznenađenje priredila nam je Addiko Banka trijumfom nad BH Poštom od 7:1. Na ovom susretu posebno nadahnuće su imali Đorđe Lackanović i Vladan Minić. Lackanović je postigao jedan pogodak, ali je i podijelio nevjerovatne 4 asistencije, tako da je učestvovao u skoro svakom pogotku Bankara. Minić se četiri puta upisao u listu strijelaca, ali je također upisao i dvije asistencije, te je tako sa veoma malom prednosti ispred svog saigrača stigao do titule igrača ovog kola.

Tim 7. kola SC Business lige:

1. Tarik Sokolović (Telemach)
2. Adi Borovina (BH Telecom)
3. Đorđe Lackanaović (Addiko Bank)
4. Alija Mršo (Vodovod i Kanalizacija)
5. Mahir Karić (BH Telecom)
6. Vladan Minić (Addiko Bank)

Igrač kola 7. kola SC Business lige:

Vladan Minić (Addiko Bank)

Lista strijelaca:

1. Jasmin Ligata – 17 pogodaka (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Armin Imamović – 10 pogodka (Tržnice Sarajevo)
3. Sedin Ljuca – 10 pogodaka (Javni Servis BiH)
4. Mahir Džafo – 9 pogodaka (BH Pošta)
5. Semir Šahmanija – 8 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)
6. Aleksandar Milinković – 7 pogodaka (Addiko Bank)
7. Almir Čardaklija – 7 pogodaka (BH Telecom)
8. Sanid Hasanspahić – 7 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)

Suspenzije –

Adnan Kapidžić – jedna utakmica pauze

Fair Play

”Fair Play” nagradu za 7. kolo SC Business lige osvojio je Mirsad Spahović iz momčadi Vodovoda i Kanalizacije. Naime, ovaj igrač tokom veoma napetog meča sa Telemachom odlično smirivao svoje, ali i protivničke igrače, tako da je prilikom varnica na terenu upravo on najviše gasio ”požar” te je zasluženo došao do ove titule.

sc business ligatim 7. kola
KOMENTARI

KOMENTARI