Sport Centar

Milwaukee Bucksi objavili da raskidaju saradnju sa Mirzom Teletovićem

Milwaukee Bucksi su objavili da je podnijet zahtjev za raskid saradnje sa bh. košarkašem Mirzom Teletovićem.

Milwaukee Bucksi objavili da raskidaju saradnju sa Mirzom Teletovićem

Milwaukee Bucksi su objavili da je podnijet zahtjev za raskid saradnje sa bh. košarkašem Mirzom Teletovićem.

Podsjećamo, bivši kapiten reprezentacije BiH nekoliko mjeseci je van terena zbog zdravstvenih problema, tačnije plućne embolije.

“Zdravlje naših igrača je uvijek na prvom mjestu. Mirza Teletović još od decembra radi sa timskim doktorima. No, kao rezultat cjelokupne analize, odlučili smo raskinuti saradnju. Cijenimo Mirzin doprinos našoj organizaciji i želimo mu zdravlje zajedno sa njegovom porodicom”, rekao je generalni menadžer NBA tima Jon Horst.

Prethodno su se pojavile tvrdnje da Teletoviću neće biti dozvoljeno da ponovo zaigra u NBA, što se desilo i Chrisu Boshu, ali Teletović je nedavno istakao da njegova karijera još nije gotova.

Njemu je ostala još godina i po ugovora “teškog” 31,5 miliona dolara (godišnje 10,5). Prema pravilima, a s obzirom na važeći ugovor, Milwaukee će morati isplatiti bh. košarkašu puni iznos plate godinu dana nakon njegove posljednje utakmice za ovu ekipu. Iznos te isplate bit će isključen iz salary capa (dozvoljeni limit ukupnih primanja u jednoj ekipi).

Informaciju o odluci Bucksa prenijela je i zvanična stranica NBA lige.

Ove sezone, Teletović je odigrao deset utakmica, sa prosjekom od 7,1 poena i 2,3 skoka. Ukupno je upisao 324 nastupa u najjačoj ligi svijeta, noseći dres Brooklyna, Phoenixa i Milwaukeeja (prosječno 8,1 poena u NBA karijeri).

Ubrzo nakon objave o zahtjevu Bucksa za raskid saradnje sa Teletovićem, američki mediji su prenijeli informaciju kako Milwaukee namjerava angažovati beka Brandona Jenningsa.

milwaukee bucksmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI