Sport Centar

Miloš Gigović suspendovan do daljnjeg, neće suditi ni hercegovački derbi

Danas je u prostorijama Nogometnog saveza BiH u Sarajevo održana nova sjednica Komiteta za sudije i suđenje, a glavna tema je bio Miloš Gigović.

Miloš Gigović suspendovan do daljnjeg, neće suditi ni hercegovački derbi

Nova sjednica Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH održana je danas, a glavna tema je ponovo bio Miloš Gigović.

Podsjećamo, arbitar iz Bosanske Gradiške je dospio u centar pažnje bh. javnosti nakon lošeg suđenja na utakmici 10. kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža (2:0) u kojoj je spornim odlukama oštetio Rođene.

Prvobitno, na sjednici od prije nekoliko dana, Gigoviću kazna nije bila određena, a danas su članovi Komiteta ipak odlučili, uz veći broj glasova, da bude suspendovan do daljnjeg.

Također, Gigović je “skinut” i s hercegovačkog derbija između Zrinjskog i Širokog Brijega, pošto je trebao suditi taj odgođeni meč 8. kola PLBiH.

Umjesto njega, pravdu na toj utakmici Pod Bijelim brijegom dijelit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Naknadno će biti određeno tačna dužina trajanja suspenzije Miloša Gigovića.

Ovom odlukom su otklonjene i smetnje da budu delegirane sve sudije za 11. kolo PLBiH, pošto je taj proces bio obustavljen zbog podjela u Komitetu za sudije i suđenje. Podjela je bila izazvana upravo neslaganjem članova Komiteta u vezi davanja negativne ocjene Gigoviću.

komitet za sudije i sudjenjemilos gigovicnsbih
KOMENTARI