Sport Centar

Messi prekinuo pregovore o novom ugovoru, španski mediji špekulišu da napušta Barcelonu

Cadena SER, najslušanija radio-stanica u Španiji, kasno sinoć otkriva, a svi mediji u toj zemlji prenose, da je Lionel Messi prekinuo pregovore o produženju ugovora s Barcelonom te da napušta klub idućeg ljeta.

Messi prekinuo pregovore o novom ugovoru, španski mediji špekulišu da napušta Barcelonu

Cadena SER, najslušanija radio-stanica u Španiji, kasno sinoć otkriva, a svi mediji u toj zemlji prenose, da je Lionel Messi prekinuo pregovore o produženju ugovora s Barcelonom te da napušta klub idućeg ljeta.

Messiju ugovor s Barcelonom istječe 30. juna 2021. pa bi prema ovoj priči klub čiji je simbol, najbolji strijelac i igrač u historiji napustio nakon 20 godina i šest dana poslije 34. rođendana.

“Messi je ogorčen situacijom u klubu na svim razinama i odlučio je prekinuti pregovore o produženju ugovora, odigrati još jednu sezonu, koliko ga ugovor veže s Barcelonom, te otići”, objavljeno je u ponoć u emisiji Larguero.

Iako je bilo kasno, vijest je odmah odjeknula društvenim mrežama i španskim medijima. Cadena SER navodi:

“Pregovori o produženju Messijevog ugovora s Barcelonom počeli su jako dobro, uz usuglašene stavove obiju strana, ali najnoviji događaji i radikalno pogoršanje stanja u Barceloni naveli su Messija da ih prekine.”

Prema istom izvoru, “Messi je ogorčen time što iz vrha kluba konstantno cure važne informacije koje bi trebale ostati tajne, kao i time što ga se poziva na odgovornost za odluke i događaje s kojima nema ništa”.

Problemi u Barceloni doista su ogromni i nagomilani, a klub na svim razinama trese nezapamćena kriza. Ona je za sada kulminirala nizom loših igara i rezultata, kojima je Barca pet kola prije kraja Realu predala prvo mjesto i naslov prvaka.

To je trenutno najveći, ali nikako ne jedini veliki problem Barcelone. Jedan od ključnih je spomenuto curenje informacija. To je zadnjih godinu dana pravilo u upravi Barcelone, kojom predsjednik Josep Maria Bartomeu vlada tako da je odstranio sve koji mu ne povlađuju.

Messi ne podnosi predsjednika, a osjećaji su uzajamni. To se saznalo nakon otkrića da je Barcelona angažirala PR firmu da u medije plasira afirmativne tekstove o Bartomeuu, ali i one koji difamiraju vođe momčadi Messija i Piquea, koji s predsjednikom nisu u dobrim odnosima.

Jasno je, dakle, da u atmosferi velike netrpeljivosti između predsjednika i najboljeg igrača Barcelone predugo traju i štekaju pregovori o Messijevom produljenju ugovora.

Madridski As ove informacije donosi na udarnom mjestu, a Mundo Deportivo iz Barcelone ih također prenosi.

Katalonci su od Barcelone tražili očitovanje o vijesti koju je objavila Cadene SER. Iz kluba su im odgovorili kako nemaju saznanja da Messi prekida pregovore. MD piše da Barcelona nudi Messiju ugovor po načelu “jedan plus jedan”, pri čemu bi mu se ugovor produžio automatski do 2022., ali bi on sam mogao tada otići. Ako bi se odlučio za ostanak, u Barceloni bi bio do 2023. Prema najnovijim informacijama, to je sada upitno.

Ipak, u ovoj teškoj situaciji navijače hrabri činjenica da idućeg ljeta završava mandat omraženog predsjednika Bartomeua pa bi Messi ipak mogao ostati u klubu ako prvi čovjek Barce ne bude opet izabran.

barcelonalionel messi
KOMENTARI

KOMENTARI