Sport Centar

Memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule odbojkaše iz Bihaća

Odbojkaški klub Bihać petnaestu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir „Bihać 2018“ u znak sjećanja na šestoro poginulih klupskih članova u ratnom periodu  - Aidu Nadarević, Asima Dupanovića, Hasana Softića, Dževada Fajkovića, Samira Muslića i Edina Bećiragića.

Memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule odbojkaše iz Bihaća

Odbojkaški klub Bihać petnaestu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir „Bihać 2018“ u znak sjećanja na šestoro poginulih klupskih članova u ratnom periodu  – Aidu Nadarević, Asima Dupanovića, Hasana Softića, Dževada Fajkovića, Samira Muslića i Edina Bećiragića.

Tako će se porodice, članovi kluba, navijači i sportski prijatelji  u nedjelju, 30. septembra,  još jednom  prisjetiti  izuzetno uspješnih odbojkaša, ali i istaknutih pripadnika Armije RBiH.

“Kao i svake godine, zajedno ćemo obići njihove mezare i podsjetiti na njihov doprinos u razvoju i uspjesima kluba, ali i u odbrani Bihaća. Dovoljno je reći da su neki od njih bili među najboljim odbojkašima u bivšoj Jugoslaviji.  Naravno, u njihovu čast, na odbojkaškom terenu će biti naša sadašnja ekipa i sportski prijatelji iz Republike Hrvatske”, rekao je predsjednik Odbojkaškog kluba Bihać Saša Smiljanić.

Na turniru će osim domaćeg sastava, nastupiti i odbojkaški klubovi Sisak i Zadar, koji inače nastupaju u Prvoj hrvatskoj ligi. Kao i do sada, Memorijalni turnir će poslužiti i kao izvanredna priprema pred početak takmičarske sezone.

odbojksaski klub bihac
KOMENTARI

KOMENTARI