Sport Centar

Memorijalni turnir Josip Katalinski: Rastemo iz godine u godinu, baš kao što je rastao i Škija

Sedmi Memorijalni turnir Josip Katalinski Škija se igra u Sarajevu od 7. do 9. juna, a danas je u hotelu Delminium održana press konferencija.

Memorijalni turnir Josip Katalinski: Rastemo iz godine u godinu, baš kao što je rastao i Škija

Sedmi Memorijalni turnir Josip Katalinski Škija se igra u Sarajevu od 7. do 9. juna, a danas je u hotelu Delminium održana press konferencija.

Medijima su se obratili Jasna Katalinski, Tomislav Barić i reprezentativac Bosne i Hercegovine Eldar Čivić, koji je ambasador ovog turnira

Za početak se novinarima obratila supruga pokojnog Škije Jasna Katalinski.

“Kao životni saputnik, voljela bih da pričamo o stvarima koje se ne znaju o Škiji. Odrastao je na ilidžanskim poljanama igrajući loptu, volio je kino i glumu. Nadimak je dobio glumeći Škiju u jednoj predstavi. Počeo je u karijeri igrajuci za Igman, a onda je odbijen u Sarajevu kao dječak, otišao je u Željezničar i napravio karijeru. Tužan se vratio sa koševa, a to su iskoristili u gradskom rivalu. Asim Ferhatović Hase je odmah prepoznao kakva je on talenat. Bio je medju najuspješnijim kao dječak, a za promociju Sarajeva dobio je Šestoaprilsku nagradu. Bio je velika ljudina, patriota, Sarajlija i Bosanac”.

Želim se zahvaliti NK Omladinac koji je omogučio da živi duh Škije.

Tomislav Barić je istakao kako ovaj turnir iz godine u godinu raste, baš kao što je i Škija rastao.

“Iz godine u godinu ovaj turnir raste, kao što je i Škija rastao. Tako će biti i naredne godine. Imamo mnogo iznenađenja. Na sedmom turniru od sedmog do devetog juna, kada je i godišnjica smrti. Učestvuju 43 kluba iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH”, rekao je Barić, koji je usput čestitao Sarajevu na osvojenoj duploj kruni.

“Sarajevu sa školom fudbala i akademijom, sa kojom potpisujemo ugovor, čestitam duplu krunu.”

Barić je dodao da na turnir stiže 46 ekipa, a najviše je učesnika iz Crne Gore, a takmičit će se četiri selekcije (2006, 2008, 2009 i 2011 godište).

Nogometni savez BiH je podržao ovaj turnir ponovo, kao i sudije KS i Nogometni savez KS.

Zanimljivu nagradu će imati oni najbolji. Naime, FK Sarajevo je osigurao najboljem igraču turnira sedmodnevne pripreme u kampu FK Sarajevo, dok će pobjedničke selekcije u svim kategorijama imati besplatan boravak u Ajdinovićima.

Zatim se prisutnim obratio i Eldar Čivić.

“Prije svega pozdrav svima i želim se zahvaliti što sam izabran za ambasadora turnira. Želim da se sve završi u duhu turnira i da bude fer i dobra igra.”

Za kraj je riječ opet dobio organizator turnira Barić, koji je istakao da će i FK Željezničar učestvovati, a na turnir je pozvan i Amar Osim.

“FK Željezničar ucestvuje svake godine, to je njihoov vid pomoći. To je klub sa tradicijom i utiče na rezultate, oni nam daju na rejtingu. Prošle godine bio je i Amar Osim, i ove godine bit će biti pozvan”, zaključio je Barić.

Utakmice će se igrati u hotelu Delminium, u Doglodima i Vogošći.

Na kraju je Čiviću uručen i rođendanski poklon, pošto je jučer napunio 23 godine.

eldar civicjosip katalinski skijatomislav baric
KOMENTARI

KOMENTARI