Sport Centar

Memorijal Asim Ferhatović Hase predstojećeg vikenda, utakmice bez prisustva publike

Ostala su još dva dana do 28. Memorijala Asim Ferhatović Hase u malom nogometu.

Memorijal Asim Ferhatović Hase predstojećeg vikenda, utakmice bez prisustva publike

Ostala su još dva dana do 28. Memorijala Asim Ferhatović Hase u malom nogometu.

Memorijal će se igrati u subotu i nedjelju, 26. i 27. decembra, u dvorani KSC Skenderija, u organizaciji Fudbalskog kluba Vratnik, koji su učinili sve što je u njihovoj moći da se turnir održi i nastavi njegovati tradicija na legendu Vratnika i FK Sarajevo.

“Napominjem da će se turnir, nažalost, igrati bez publike. Molimo naše sugrađane da ne dolaze u KSC Skenderiju, jer ako bude gledalaca moguće su kazne i za klub i za pojedince. Fotografijama ćemo prenijeti sve što se događa na Memorijalu, koje će svakako pobuditi u sjećanje i na samog Haseta i na turnire na kojima su bili prisutni navijači i uživali u majstorijama igrača koji su igrali”, kaže Mufid Zimić, alfa i omega FK Vratnik, za portal Radiosarajevo.ba.

On kaže da su za FK Vratnik teška vremena, ali da se prijatelji poznaju baš u ovim trenucima.

“Pomogli su nam mnogi koji su uvijek uz Haseta, ali i uz naš FK Vratnik. Svima mnogo hvala, jer bez njih ovo ne bi se moglo biti organizirati na najbolji način. Danas (četvrtak) ćemo posjetiti mezar i spomenik Asima Ferhatović Haseta i proučit Fatihu, a sutra (petak) ćemo posjetiti kćerku Merdinu, rahmetli Haseta”, dodao je Zimić.

Kao i svih godina Memorijala i ove godine veterani FK Sarajevo će odigravanjem revijalne utamice protiv “Humanih zvijezda” odati spomen i sjećanje na nikad Haseta.

Turnir će se otvoriti utakmicom pjetlića FK Vratnik, koji igraju protiv Respecta u 10 sati.

U 12 sati je duel pionira Vratnika i Respekta.

Popodne, u 15 sati, igraju veterani Sarajeva i Humane zvijezde, a u 17 sati igraju igračice SFK 2000 Sarajevo dvije ekipe.

“Na kraju, u 19 sati, naš prvi tim igra protiv reprezentacije Kantona Sarajevo”, dodao je Zimić, koji je još jednom podvukao da publika ne dolazi u KSC Skenderija i da su napravili raspored da se na tom prostoru ne susretnu više od dvije ekipe, poštujući sve epidemiološke mjere.

memorijalni turnir asim ferhatovic hasemufid zimic
KOMENTARI

KOMENTARI