Sport Centar

“Medunjanin nije problem slabe Philadelphije, on odradi sve što se traži od njeg”

Philadelphia Union, klub našeg reprezentativca Harisa Medunjanina, igra očajno na startu sezone u MLS-u, ali američki novinari zaduženi za praćenje pomenutog kluba ne vide Medunjanina kao krivca za loše rezultate.

“Medunjanin nije problem slabe Philadelphije, on odradi sve što se traži od njeg”

Kevin Kinkead je analizirao sve fudbalere Philadelphije u pokušaju da se otkrije koji je to najveći problem kluba koji nakon četiri odigrana kola ima svega dva osvojena boda i nalazi se na posljednjem mjestu Istočne konferencije.

“Čitajući komentare pojedinih navijača poslije utakmice, sve su zadovoljniji nastupima Harisa Medunjanina. On ne nosi na leđima broj “10” i nije klasična “desetka”, pa se od njega ne može očekivati da kreira igru ispred posljednje trojice protivničke odbrane. Također, ne može se od njeg očekivati osam golova po sezoni.

To je igrač koji zna stati na loptu i smiriti igru. Može zadržati loptu u posjedu i veoma je koristan na sredini terena. Uradi sve što je njegov zadatak. Jednostavno, Medunjanin nije problem u ovakvom veznom redu”, rekao je Kinkead.

Podsjetimo, u nedjelju je ekipa Philadelphije poražena od DC Uniteda rezultatom 1:2 na gostovanju, a Medunjanin je odigrao kompletan meč.

haris medunjaninmlsphiladelphia union
KOMENTARI

KOMENTARI