Sport Centar

Medunjanin: Nedostajalo je discipline u reprezentaciji BiH, mora se znati red

Bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin (34) definitivno će ostati upamćen kao jedan od igrača koji je obilježio najuspješnije razdoblje reprezentacije BiH.

Medunjanin: Nedostajalo je discipline u reprezentaciji BiH, mora se znati red

Bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin (34) definitivno će ostati upamćen kao jedan od igrača koji je obilježio najuspješnije razdoblje reprezentacije BiH.

Medunjanin je bio jedan od simbola reprezentacije koju danas vodi Robert Prosinečki, a odluka da se oprosti od dresa s državnim grbom mnoge je iznenadila.

Medunjanin je član Philadelphije Union i igra odlično, tako da je mogao dati još dosta za reprezentaciju, ali neke stvari izvan nogometa utjecale su na njegovu odluku. Prekinuo je medijsku šutnju i otvoreno je iznio razloge zbog kojih više ne želi igrati za BiH.

“Generacija koje sam bio dio imala je dobre rezultate, ali samo kad smo se borili kao ekipa, kad su svi radili ono što bi trebali raditi. Poslije je došao period kad je svatko radio što želi i normalno je da stvari onda ne funkcioniraju najbolje. Mi iskusniji smo trebali reagirati, povući to malo, ali to se nije dogodilo i šteta je. Imali smo dobru ekipu i mogli smo otići na barem još dva svjetska i dva evropska prvenstva”, ispričao je Medunjanin za Glas Amerike te otkrio šta je bilo ključno da odluči reći zbogom:

“Bilo je dosta razloga. Jedno vrijeme nisam nikako bio dio reprezentacije, pozive nisam dobivao jer sam igrao u Americi, što je po meni bilo besmisleno. Nisam želio slušati te stvari. Ako hoćeš igrati za reprezentaciju i još imaš kvalitetu, onda je svejedno gdje igraš. Priče poput onih da igram u MLS-u, da je ta liga slaba…, sve to mi je dosadilo i to je bio sigurno jedan od razloga zašto sam odlučio reći dosta. Sada neka igraju ovi mlađi.”

Zatim se osvrnuo na disciplinu.

“Po meni je nedostajalo discipline kada sam bio u reprezentaciji. Mislili smo da možemo svakoga pobijediti na talent, ali to ne ide baš tako. Ima tu dosta stvari koje igraju ulogu, od toga gdje treniramo, gdje se pripremamo, kako se jede, kada se odmara. Te stvari nisu bile na nivou na kojem jedna reprezentacija treba biti. Posebno je to boljelo nas koji smo odrasli u inozemstvu i koji smo naučili na tu disciplinu. Uvijek smo to ostavljali po strani jer smo se željeli fokusirati na utakmice, a onda, kad dođu loši rezultati, te stvari se vraćaju i priča se o njima. Tada je kasno. Mora se znati kakva su pravila, kakav red treba biti, kako se ponašati”, zaključio je popularni Medo.

fudbalska reprezentacija bihharis medunjanin
KOMENTARI

KOMENTARI