Sport Centar

Međunarodni rukometni turnir “Više od igre”: Završena grupna faza takmičenja

Danas je završena grupna faza takmičenja u obje generacije Međunarodnog rukometnog turnira "Više od igre". Ljubitelji rukometa su zaista uživali u odličnim igrama mladih rukometaša iz BiH, regiona i Evrope.

Međunarodni rukometni turnir “Više od igre”: Završena grupna faza takmičenja

Danas je završena grupna faza takmičenja u obje generacije Međunarodnog rukometnog turnira “Više od igre”. Ljubitelji rukometa su zaista uživali u odličnim igrama mladih rukometaša iz BiH, regiona i Evrope.

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet, a naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal BH rukometa. Nakon sjajnih partija u dvije dvorane dobili smo i sve parove utakmica za raspored na turniru.

Na ovom izuzetno jakom rukometnom turniru 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine izborili igranje utakmica za pehare. U generaciji do 15 godina Selekcija Kantona Sarajevo igra utakmicu finala protiv HRK Izviđač CO iz Ljubuškog, dok će u generaciji U-17 snage u finalu odmjeriti Selekcija Kantona Sarajevo i RK Borac MTEL Banja Luka.

Raspored utakmica za poredak na 4. LYSOBACT Međunarodnom rukometnom turniru „VIŠE OD IGRE“:

Dvorana „Sabit Hadžić“ Ilidža
Utakmica za 7. Mjesto U15 – 09:00 h RK Metalurg (MAC)– RK Dol TKI (SLO)
Utakmica za 5 mjesto U15 – 09:45 h RK Krivaja (BiH) – RK Kakanj (BiH)
Utakmica za 7 mjesto U17 – 10:35 h RK Metalurg (MAC) – RK Dol TKI (SLO)
Utakmica za 5 mjesto U17 – 11:35 h RK Čelik Junior (BiH) – RK Zamet (CRO)

Dvorana „Ramiz Salčin“ Mojmilo
Utakmica za 3. Mjesto U15 – 09:00 h RK Zamet (CRO) – RK Pick Szeged (HUN)
Utakmica za 3 mjesto U17 – 09:50 h RK Dobova (SLO) – RK Crvena Zvezda (SRB)
FINALE U15 – 10:55 h Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) – HRK Izviđač CO (BiH)
FINALE U17 – 11:45 h Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) – RK Borac MTEL(BiH)

Treba istači da će nakon finala uslijediti svečano zatvaranje turnira u dvorani “Ramiz Salčin“ na Mojmilu i to u 12:30 h.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu u dvorane na Mojmilu i na Ilidži te da pruže podršku sjajnim mladim rukometašima.

Ispred organizacije turnira se zahvalila generalnom sponzoru BOSNALIJEK sa brendom LYSOBACT, Rukometnom Savezu KS, zatim institucijama i kompanijama: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Ilidža, Općina Novi Grad, Zlatnim sponzorima A.C.I. – Auto Centar Italy Sarajevo i Džajić Commerce sa brendovima Pfanner i XL energy, te sponzorima Central osiguranju, Mlinar BiH, ISAA kamini, Leda voda, Eurovip sa brendom Brazil kafa, Kare, Elgrad, Cedevita, EZ, ACŠ, te hotelu Hollywood koji je ugostio sve mlade rukometaše.

međunarodni turnir vise od igre
KOMENTARI