Sport Centar

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: PK Spid organizovao takmičenje na Otoci

Plivački klub "Spid" organizirao je danas na Olimpijskom bazenu Otoka III klupsko takmičenje pod nazivom "U vodi smo svi jednaki" povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: PK Spid organizovao takmičenje na Otoci

Plivački klub “Spid” organizirao je danas na Olimpijskom bazenu Otoka III klupsko takmičenje pod nazivom “U vodi smo svi jednaki” povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

To je najveće plivačko inkluzivno takmičenje u Bosni i Hercegovini na kojem je učestvovao 161 plivač, među kojima i 87 osoba sa invaliditetom.

U saopćenju plivačkog kluba navedeno je da su u sklopu takmičenja održane završne manifestacije projekata “Plivanje kao terapija i integracija za osobe sa posebnim potrebama u društvo” pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad i “Integracija u društvo kroz plivanje” pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo.

Prije takmičarskog programa upriličena je promocija knjige “Leptir – priče o nevidljivim krilima” autora Kozlić Nisvete, koja opisuje događaje iz života dječaka bez ruku Ismaila Zulfića.

Svi učesnici su primili prigodne novogodišnje paketiće, medalje i diplome.

Najuspješnijima u 2018. godini dodijeljene su plakete i to Hani Mihaljević – najuspješnijoj plivačici, Nerminu Memiću – najuspješnijem plivaču, te Farah Godinjak – šampionki inkluzije koja već tri godine, iako tipično dijete, trenira sa osobama sa invaliditetom, saopćeno je.

bazen otokapkspid
KOMENTARI