Sport Centar

Mediji u Hrvatskoj otkrivaju zbog čega su Izet Hajrović i Amer Gojak izgubili mjesto u ekipi Dinama

Sportske novosti su objavile tekst u kojem donose informacije zbog čega su reprezentativci Bosne i Hercegovine, Izet Hajrović i Amer Gojak izgubili mjesto u timu kod trenera Dinamo Zagreba Nenada Bjelice.

Mediji u Hrvatskoj otkrivaju zbog čega su Izet Hajrović i Amer Gojak izgubili mjesto u ekipi Dinama

Sportske novosti su objavile tekst u kojem donose informacije zbog čega su reprezentativci Bosne i Hercegovine, Izet Hajrović i Amer Gojak izgubili mjesto u timu kod trenera Dinamo Zagreba Nenada Bjelice.

Navodi se da se Hajroviću dešavaju neobične se stvari, jer kada je igrao fantastično i bio jedan od najboljih Dinamovih igrača, posebno u Evropi, Robert Prosinečki niti jednom ga nije pozvao u reprezentaciju. Sad je dobio poziv izbornika za iduću akciju BiH selekcije, ali je istovremeno u Dinamu ispao iz prvog plana zbog loše forme.

“Hajrović je još od proljeća daleko od tih lanjskih izdanja, kod Bjelice je imao dosta kredita, čekao je Dinamov trener njegovu genijalnost, ali ove ju sezone nije dočekao. Varaždin, taj susret koji se po mnogočemu čini prekretnicom, bio je zadnja šansa, od tada Hajrović više nije u konkurenciji za momčad. Izvan zapisnika je bio u Kupu u Karlovcu, zatim i u Kranjčevićevoj. Bjelica je protiv Atalante uvidio da može bez ovakvog Hajre, protiv Karlovca i Lokomotive probudio se i Kadzior. I može si Dinamov strateg dopustiti da zvijezdu i reprezentativca stavi na led dok se opet ne vrati u tu staru formu”, pišu Sportske novosti.

Zatim navodi se razlog Gojakovog ispadanja iz ekipe Modrih.

“No, puno više intrigira što već dvije utakmice u kadru nema ni Amera Gojaka, također BiH reprezentativca, ali igrača čija je putanja forme u zadnje vrijeme dijametralno suprotna od Hajrovićeve. Gojak je golom u Norveškoj Modrima donio Ligu prvaka, zatim je izvrsno igrao i u BiH dresu, u Dinamu također dobro. No ta predstava u Varaždinu stajala ga je mjesta u momčadi.

Gojak, navodno, nije radio ono što je od njega tražio trener Bjelica u Varaždinu, na kraju je i promašio zicer za izjednačenje, što je, valjda, Dinamov trener protumačio kao posljedicu takvog ponašanja i pristupa. I Gojak je, unatoč svim zaslugama, pao u drugi plan. Ili, u ovom trenutku, u treći. Bjelica neizmjerno vjeruje svojim igračima, oprašta im i slabiju formu i poneki poraz i promašaj; ali kad iznevjere njegovo povjerenje ili dovedu u pitanje njegov autoritet, onda nema razgovora. Gojak je u Varaždinu napravio upravo to, stoga je propustio Karlovac i Kranjčevićevu”, navodi ovaj hrvatski medij.

Ne može se zaključiti da li na Hajrovića i Gojaka Bjelica u ovom trenutku stvarno ne računa pri sastavljanju ekipe, pogotovo prvih 11, a veliko je pitanje hoće li ih pomilovati za Manchester City i dati im već sad šansu da se rehabilitiraju. Ili će ih još neko vrijeme hladiti. Odgovor zna samo on, ali može se zaključiti da Hajrović i Gojak nisu otpisani, već samo uče lekciju. Za primjer drugima.

TABELA 1. HNL

amer gojakdinamo zagrebizet hajrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Coda
Gost

Covjek nece da ih vodi misli ima tri tima pa moze mu se ali mislim da se covjek malo digo nakon pobijede protiv Atalante i da ne bude sad da oni dozive katastrofu u Manchesteru a i oni iskreno ce gurati svoje igrace u ligi prvaka tako to ide vidite gdje nasi igraci zavrse iz Dinama a kako njihove prodaju u lige petice a iskreno imaju svojih ljudi na svim pozicijama od fife do menadzera koji ih proslijeduju u klubove liga petice.

wpDiscuz