Sport Centar

Medić: Jaki smo, mislim da nemamo teških protivnika

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn sa maksimalnim brojem bodova završila je grupnu fazu FIT keks Lige srednjih škola Kantona Sarajevo, a Merjema Medić vjeruje da će njena ekipa osvojiti titulu, jer smatra da nemaju teških protivnika.

Medić: Jaki smo, mislim da nemamo teških protivnika

Merjema Medić je već dva puta proglašavana za najbolju igračicu kola, a nalazi se i u vrhu liste strijelaca sa osam pogodaka. U prošlom kolu u pobjedi protiv Druge gimnazije (3:2) postigla je dva pogotka.

“Trudili smo se. Pobijedili smo i nadam se da ćemo osvojiti titulu. Jaki smo, mislim da nemamo teških protivnika. Nadam se najboljem rezultatu”, rekla je Medić, nakon čega je upitana da li očekuje titulu najbolje igračice ili strijelaca:

“Ja ne očekujem. Samo me ekipa može izbaciti da budem najbolji strijelac ili igrač. Ovako, ako sama nastavim to neće ništa biti”.

Medić je nastupala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Istra Kupu u Umagu, gdje je naš nacionalni tim osvojio drugo mjesto.

“Imala sam dovoljnu minutažu, koju zaslužujem za svoje godine. Izgubili smo u finalu protiv Slovačke. Imali su malo više snage od nas, pa su nas pobijedili. Inače, trenerica je zadovoljna sa našim nastupom i drugim mjestom”, kazala je fudbalerka SFK 2000 Sarajevo.

 

fit keks liga srednjih skolamerjema medicskf 2000 sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI