Sport Centar

Mayweather: Dovedite McGregora u svijet boksa, a ja ću ga dočekati

Mayweather: Dovedite McGregora u svijet boksa, a ja ću ga dočekati

Verbalni rat na socijalnim mrežama između ove dvije zvijezde traje već nekoliko mjeseci. Mayweather je dugo tvrdio da je on ipak mnogo veća zvijezda da bi ušao sa Ircem u ring, no kako se čini to mišljenje se promijenilo.

Tokom gostovanja u emisiji ESPN-a Floyd nije mogao izbjeći i ovo pitanje te je dao ponudu za McGregora.

“Pokušavamo organizovati meč protiv Conora McGregora i oni znaju koja je moja cijena. To je garantovanih sto milijuna dolara. Ja sam prva klasa i stvarno ne znam koliko je on do sada zarađivao, ali čisto sumnjam da za MMA borbu može dobiti više od deset miliona dolara. Mi smo mu spremni platiti 15 miliona i onda još možemo razgovarati o nekoj podjeli zarade prodanih prijenosa. Naravno i tu bi smo mi bili prva strana, ona koja ima apsolutnu prednost. Ne znam kako čovjek može spominjati 20 ili 30 miliona kada nikad nije zaradio osam ili devet. Conor svima govori kako se želi boriti, pa hajdemo to napraviti. Otvoreno nudim ovo i UFC-u odnosno Dani Whiteu. Dovedite ga u svijet boksa, a ja ću mu pokazati kako je tamo.”

McGregor je već dobio boksersku licencu, ali ne onu najbitniju, od države Nevade. Ukoliko dođe do dogovora oko ovog meča vjerujemo da bi UFC organizacija brzo našla načina da i taj dio posla dogovori.

napoliwenger
KOMENTARI

KOMENTARI