Sport Centar

Matić “prozvao” i Vučića: Moji savjeti nisu prihvaćeni, a rješenje za spas fudbala u Srbiji je jednostavno

Dosta teška situacija vlada u fudbalu u susjednoj Srbiji, baš kao i u našoj Bosni i Hercegovini.

Matić “prozvao” i Vučića: Moji savjeti nisu prihvaćeni, a rješenje za spas fudbala u Srbiji je jednostavno

Dosta teška situacija vlada u fudbalu u susjednoj Srbiji, baš kao i u našoj Bosni i Hercegovini.

Istočne komšije nisu uspjele izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, a izazvalo je to lavinu negativnih komentara, dok je sve poprimilo dimenziju više nakon otvorenih kritika legendarnog stopera Nemanje Vidića.

Prije nekoliko dana je i Nemanja Matić, fudbaler Manchester Uniteda, najavio da će se oglasiti zvanično o ovom pitanju, te se to danas i desilo.

Matić je objavio zvanično saopštenje, a u njemu je pominjao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, od kojeg zahtjeva da on učini sve da na čelu Fudbalskog saveza Srbije dovede upravo Nemanju Vidića, kao jednog od najboljih srbijanskih igrača ikad.

Saopćenje Matića prenosimo u cjelosti:

“Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji,

ostao sam dužan objašnjenje povodom mog povlačenja iz reprezentacije Srbije, pa ću krenuti od toga.

Prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ljudima u Savezu sam skrenuo pažnju na nekoliko stvari koje bi mogle da nas koštaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Rekao sam da ako se te stvari ne promijene “naletjet ćemo” na neku malo ozbiljniju reprezentaciju i napuniće nam mrežu (desila se Ukrajina 5:0). Također, rekao sam da se nećemo plasirati ni kroz Ligu nacija, jer nam Bog neće dati (desila se Škotska).

Kako moji savjeti nisu prihvaćeni, osjećao sam se odbačeno i nisam želio da smetam, niti da više učestvujem u svemu tome!

Mislim da ja u ovom trenutku nisam bitan i zato ću preći na stvar koja je najbitnija za budućnost našeg fudbala.

Mnogi se pitaju kako dalje, šta dalje, ko…?

Vratimo se petnaestak godina unazad kada je njemačka reprezentacija bila u velikoj krizi, tada su odlučili da je vrijeme za promjene i postavili su Matthiasa Sammera (osvajač zlatne lopte) za glavnog odgovornog za organizaciju svih selekcija i prvog tima. Danas je njihov fudbal tu gdje jeste, ponajviše zahvaljujući njemu.

Sada da svratimo do komšija.

Hrvatska za svog predsjednika fudbalskog saveza ima Davora Šukera koji je bio najbolji napadač Evrope, jedan od najboljih igrača Real Madrida i vjerujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom kao sto je Davor Šuker.

Crna Gora na čelu fudbala ima VELIKOG Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je dosta godina od kada je Dejo igrao fudbal, ali i dan danas se navijači Zvezde i Milana sjećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju.

Rješenje za spas našeg fudbala je jednostavno,

NEMANJA VIDIĆ.

Smatram da je svojim radom, poštenjem, fudbalskim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti fudbalu sposoban da naš fudbal odvede na vrh Evrope, gde je i sam bio kao igrač. Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto. Veliki Nemanja Vidić na cijelu FSS, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da dijelimo karte i molimo ljude da dođu na stadion (FSS zna o čemu pričam).

Ne tražim da se bilo ko otjera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno poverenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala.

Mora dobiti i podrsku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsjednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubijedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spašavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo evropsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića…

Veliki pozdrav,

Nemanja Matić”, piše u saopštenju sjajnog veznjaka Uniteda.

aleksandar vucicnemanja maticnemanja vidicsrbija
KOMENTARI

KOMENTARI