Sport Centar

Marković: Švedska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, ali se ne bojimo

Marković: Švedska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, ali se ne bojimo

“Sretan sam i ponosan da smo došli do trećeg baraža. Za mene je ovo praznik rukometa. Mi smo još uvijek mala zemlja i mali rukometni tim koji mora da poštuje ovakve utakmice. Mislim da ovo jedna od najvećih utakmica poslije igranja sa Danskom, Njemačkom i Islandom. Sada smo došli u situaciju da igramo sa jednom od najboljih ekipa svijeta i lijepo je da mi i oni odlučujemo tko ide na Svjetsko prvenstvo. Rekao sam i ranije nije tajna da su oni favoriti i jedni od najboljih na svijetu, ali mi se njih ne bojimo. Imamo tim da se branimo i napadamo“, poručio je izbornik Marković.

Odlučan je kaže, bh. reprezentaciju odvesti na još jedno Svjetsko prvenstvo. Potom se, kako je rekao, on povlači.

  “Što se tiče ugovora nisam dozvoljavao da on bude predmetom razgovora pred utakmice. Ja sam najavio da sa Švedskom vodim moju zemlju na još jedno prvenstvo, a onda se povlačim i bit ću jako ponosan ako drugi put ostvarimo odlazak na Svjetsko prvenstvo“, pojasnio je Marković.

Reprezentativac Ivo Karačić je naglasio da reprezentaciji Švedske neće biti lako kao ni ostalim reprezentacijama.

“Iskusniji smo za jedno Svjetsko prvenstvo tako da mi imamo pravo da se nadamo i moja je velika želja da 16 organiziramo veliko slavlje i zaigramo u Francuskoj“, kazao je Karačić.

Optimistične poglede na predstojeću utakmicu sa Šveđanima ima i golman Benjamin Burić

“Oni su favoriti, jedna od najboljih selekcija svijeta, ali i mi se pripremamo da ih iznenadimo. Ne kažem dat ćemo pobijediti, ali dat ćemo sve od sebe“, poručio je Buruć.

Reprezentacija je na pripremama u Mostaru već dva dana, a u ponedjeljak se u 19 sati igra prijateljska utakmica sa reprezentacijom Crne Gore. Druga utakmica sa istom reprezentacijom najavljena je za 11 sati u utorak.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI