Sport Centar

Marković: Šveđani su favoriti, ali im se nećemo sklanjati

Marković: Šveđani su favoriti, ali im se nećemo sklanjati

Marković se odlučio za provjerene snage, jedino novo ime na spisku od 19 igrača je Arman Beširević iz Prijedora, kojeg je pozvao kao trećeg golmana.

„Još uvijek nismo definisali kada ćemo se okupiti, ali računam da ćemo početi s treninzima 1. juna u Mostaru. To bi nam onda bilo dovoljno vremena da se, ukoliko budemo kompletni, dobro pripremimo za Švedsku. Pozvao sam najviše bekova jer će nam na toj poziciji trebati veliki izbor“, kaže za Anadolu Agency (AA) Marković.

Bh. selektor odavno analizira rivala i u tom periodu je samo dobio potvrdu da se radi o sjajnoj reprezentaciji, koju će teško biti eliminisati na putu ka Francuskoj.

„Švedska je jedna od najboljih reprezentacija u svijetu, po meni među tri najbolje. Kada bih moga birati koga ću trenirati izabrao bih Šveđane. Na svakoj poziciji su sjajno pokriveni, imaju po najmanje tri odlična igrača, imaju sistem rada kojeg se podržavaju od mlađih kategorija. Jasno je da su apsolutni favoriti, ali probaćemo im pripremiti neka iznenađenja. Ne volim davati prognoze, posebno jer ne znam u kvakom ćemo sastavu dočekati te utakmice u junu. Svjesni smo šta nas čeka, ali isto tako nemamo šta izgubiti, možemo samo puno dobiti. Imamo svoj sistem igre koji ćemo tokom priprema doraditi i pokušati iskoristiti njihove slabe tačke, kojih ima. Niko nije idealna, pa ni Šveđani. Sigurno im se nećemo sklanjati, idemo u borbu prsa u prsa, pa šta bude“, jasan je Marković.

Prva utakmica baraža između Švedske i BiH igraće se 12. juna u Vaxjou, a revanš tri dana kasnije u sarajevskoj „Skenderiji“. Bolji iz dvomeča plasiraće se na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara 2017. održati u Francuskoj. Osim BiH iz baraža će na SP još osam evropskih selekcija. Svoje mjesto na završnom turniru sa Starog kontinenta već su osigurali domaćin Francuska, te Njemačka, Španija i Hrvatska.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI