Sport Centar

Marković najavio odlazak iz reprezentacije nakon baraža

Marković najavio odlazak iz reprezentacije nakon baraža

Povodom historijskog susreta, danas je u hotelu Bristol održana konferencija za medije. Novinarima su se obratili predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, selektor rukometne reprezentacije Dragan Marković, te igrači Ivan Karačić i Benjamin Burić.

“Očekuje nas praznik rukometa. Mi smo još uvijek mala rukometna zemlja koja tek počinje igrati na ovako velikom nivou. Utakmice protiv Švedske su jedne od najvećih poslije onih sa Njemačkom, Danskom i Islandom. Lijepo je da odlučujemo s jednom od najboljih ekipa svijeta o će ići na Svjetsko prvenstvo. Nije tajna da su Šveđani favoriti, ali ih se ne plašimo i očekujem kako će obje utakmice biti neizvjesne do samog kraja”, rekao je Marković i dodao:

“Moj ugovor istječe i ja se povlačim sa selektorske funkcije nakon utakmica sa Švedskom. Bit ću veoma ponosan ako ponovo izborimo plasman na veliko takmičenje.”

Ivan Karačić se složio sa selektorom da BiH neće biti lagan zalogaj Šveđanima.

“Najvažnije je da smo svi zdravi i da sve selektorove taktičke zamisli sprovedemo u djelo. Sigurno je samo da Šveđanima neće biti lako sa nama. Iskusniji smo za jedno SP te se i mi imamo pravo nadati u prolaz”, rekao je Karačić, sa kojim mišljenje dijeli i golman Benjamin Burić.

“Oni su favoriti, ali u dvije utakmice se nikada ne zna. Šveđani su na smjeni generacije, ali i ovi mladi igrači čine vrhunsku reprezentaciju, pogotovo na bekovskim pozicijama. Za kraj mogu samo obećati da ćemo se što više truditi da pobijedimo”, reko je za kraj vratar Benjamin Burić.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI