Sport Centar

Marković: Bosna mora biti mnogo ozbiljnija priča nego što je donacija od 500 ili 1.000 KM

Nenad Marković, proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš i trener sa dosta uspjeha ove sezone predvodi turski Gaziantep.

Marković: Bosna mora biti mnogo ozbiljnija priča nego što je donacija od 500 ili 1.000 KM

Nenad Marković, proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš i trener sa dosta uspjeha ove sezone predvodi turski Gaziantep.

U razgovoru za Dnevni avaz popularni Neno prokomentarisao je trenutno stanje u ekipi.

Solidni smo od početka sezone, nema tu velikih oscilacija. Držimo visok nivo. Veći dio prvenstva bili smo ekipa sa najboljom odbranom, odnosno najmanje primljenih poena u ligi koja je, uz špansku, najbolja u Evropi – kaže Marković.

Njegov tim je četiri kola prije kraja regularnog dijela veoma blizu play-offa (omjer 14-10), odnosno plasmana među osam, ali Nenad ne želi kalkulirati niti predviđati šta će biti do kraja sezone.

Naše je da pružimo kolko god možemo. I ovo do sada je sjajan rezultat. Ispred nas su Fenerbahče i Anadolu Efes, koji su dizajnirani za Euroligu. A kad kažem da je tamo prosječan budžet 25 miliona eura, mislim da sam sve rekao.

A sve je krenulo iz Košarkaškog kluba Bosna, Nenadova i igračka i trenerska karijera.

Ne pratim pomno šta se danas dešava u Bosni, osim onog što pročitam. Znam da je stanje teško, ali što mi, koji nismo tu, možemo pomoći. Bosna mora biti mnogo ozbiljnija priča nego što je donacija od 500 ili 1.000 maraka.

Bosna mora biti ozbiljan projekt, a nisam siguran koliko je ljudi ozbiljno da nešto tako i napravi – tvrdi Marković (50).

Još u svojim trenerskim počecima, Marković je bio selektor reprezentacije BiH. Danas je na tom mjestu njegov odličan prijatelj Vedran Bosnić.

– Vedran je ostavio trag gdje god je radio. Vrijedan je, posvećen poslu, odlično je rješenje… Ima iskustva i u radu s mladim igračima, a mi imamo dosta mladih.

Dolazi na scenu nova generacija i treba se iskristalisati selekcija koja će u kontinuitetu igrati najmanje pet godina zajedno. Uz Jusufa Nurkića i Džanana Musu možemo imati ozbiljnu reprezentaciju – kaže Neno.

Kompletan razgovor sa legendom bh. košarke možete pročitati OVDJE.

 

gaziantepkk bosna royalnenad markovic
KOMENTARI

KOMENTARI