Sport Centar

Marinović: Odradili smo kvalitetne pripreme, većina Velšana igra u engleskim klubovima

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u 17:00 sati u Wrexhamu protiv Velsa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.

Marinović: Odradili smo kvalitetne pripreme, većina Velšana igra u engleskim  klubovima

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u 17:00 sati u Wrexhamu protiv Velsa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.

Selektor bh. mlade selekcije Vinko Marinović o sutrašnjem protivniku kaže:

„Odradili smo kvalitetne pripreme. Sutra nas očekuje meč sa jednom jakom ekipom čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premijerligaškim klubovima. U ovim kvalifikacijama su pobijedili Belgiju što je također potvrda njihovog kvaliteta. Međutim, imamo i mi svoje ciljeve i potrudićemo se da sutra dođemo do bodova.“

Pozitivan rezultat očekuje i defanzivac Besim Šerbečić:

„Dobro smo iskoristili vrijeme provedeno u Sarajevu i dobro smo se spremili za meč. Znamo i dobre i loše strane sutrašnjeg protivnika i te loše ćemo pokušati da iskoristimo. Nadamo se povoljnom rezultatu za nas. Možemo biti zadovoljni nastupima u kvalifikacijama i moramo kvalitet pokazati i protiv Velsa jer to nam je jedna od ključnih utakmica u ovom ciklusu.“

„U-21“ selekcije BiH i Velsa su se do sada sastale 6 puta i oba tima imaju po tri pobjede. Gol razlika je 9:8 u korist Velsa.

Sutrašnji meč će suditi Georgios Kominis iz Grčke.

(nfsbih.ba)

Tabela grupe 9

mlada fudbalska reprezentacija bihvinko marinovic
KOMENTARI

KOMENTARI