Sport Centar

Marinović jedva čeka susret s prijateljem, Ognjenović poručio: Pokazat ću šta sam naučio

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i Real Madrida Perica Ognjenović naslijedio je na klupi Zvijezde 09 dotadašnjeg trenera Adnana Zildžovića i pokušat će da premijerligaša iz Etno-sela Stanišići ostavi u najvišem rangu fudbala BiH.

Marinović jedva čeka susret s prijateljem, Ognjenović poručio: Pokazat ću šta sam naučio

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i Real Madrida Perica Ognjenović naslijedio je na klupi Zvijezde 09 dotadašnjeg trenera Adnana Zildžovića i pokušat će da premijerligaša iz Etno-sela Stanišići ostavi u najvišem rangu fudbala BiH.

Prilično iznenađujuće odjeknula je ova vijest među ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini, a sam Ognjenović ističe kako ne ­bi ni prihvatio ovu ponudu da nije siguran da može ispuniti očekivanja uprave kluba.

Ovo će mu biti prvi samostalni trenerski posao iako nije bez iskustva. Naime, radio je sa omladincima Crvene zvezde, a potom bio i selektor U18 reprezentacije Srbije sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

“Već dugo godina sam prijatelj sa Borisom Stanišićem i nisam se puno dvoumio kada mi je ponudio ovaj posao. Veoma brzo smo se dogovorili i izuzetno mi je drago što će mi prvi trenerski korak u klupskoj karijeri biti u Zvijezdi 09”, rekao je Ognjenović u razgovoru za “Glas Srpske”.

Iako nikada nije radio u BiH, Ognjenović kaže kako ipak ima dovoljno podataka da može da, koliko-toliko, normalno započne posao.

“Poznajem nekoliko igrača koji su igrali u Srbiji, a dosta informacija sam dobio i od Dragana Mićića, mog saigrača iz Zvezde, ali i saradnika u stručnom štabu reprezentacije. Naravno, ne poznajem baš perfektno ekipu, ali imam osnovne informacije i mislim da ću brzo uspjeti da pohvatam sve konce“, rekao je Ognjenović.

Prema njegovim riječima, svjestan je težine izazova, ali vjeruje da mu može odgovoriti na pravi način.

“Situacija nije laka, ali da se ne nadam uspjehu, ne bih se ni prihvatao tog posla. Usmjerit ću svu svoju snagu i znanje da uspijemo. Borit ćemo se do kraja, dok god postoji matematička šansa, pa čak i poslije, ukoliko ispadnemo, sportski do kraja, maksimalno i nikome nećemo prepustiti bodove bez velike borbe”, poručio je Ognjenović.

Interesantno je da je, istog dana kada se on dogovorio sa Zvijezdom 09, trenersku klupu jednog drugog premijerligaša napustio njegov nekadašnji saigrač iz Reala Elvir Baljić.

“Vjerujte da nisam ni znao da je otišao iz Tuzla Cityja. Krivo mi je zbog toga jer smo dobri prijatelji, ali, s druge strane, takav je trenerski posao i to nas sve čeka, prije ili kasnije. Nas dvojica smo bili zajedno u Madridu, imali smo priliku da učimo od vrhunskih trenera i sada je vrijeme da pokažemo šta smo naučili”, kaže Ognjenović.

Trener Sarajeva Vinko Marinović i Perica Ognjenović bili su saigrači u Crvenoj zvezdi, a i danas su veliki prijatelji. Upravo će bordo tim biti prvi rival Zvijezde 09 na startu trećeg kruga prvenstva.

“Iskreno, iznenadila me vijest da je Perica preuzeo Zvijezdu 09. Voljom žrijeba ćemo se vidjeti za vikend u Sarajevu i drago mi je zbog susreta sa bivšim saigračem i mojim velikim prijateljem. Znam da ga čeka veoma težak posao i želim mu svu sreću do kraja prvenstva”, poručio je Marinović.

Susret Sarajeva i Zvijezde 09 igra se u nedjelju od 18 sati na Koševu.

PLBIH

fksarajevoperica ognjenovicvinko marinoviczvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI