Sport Centar

Manijaci: U klubu je turbulentno stanje, od privatizacije i ulaska sumnjvih biznismena nema ništa

Nakon što je Nihad Selimović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO FK Željezničar, oglasili su se i najvatreniji navijači Plavih - popularni Manijaci.

Manijaci: U klubu je turbulentno stanje, od privatizacije i ulaska sumnjvih biznismena nema ništa

Nakon što je Nihad Selimović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO FK Željezničar, oglasili su se i najvatreniji navijači Plavih – popularni Manijaci.

Skupština kluba sa Grbavice zakazana je za 15. juni, a Manijaci pozivaju na “dizanje glasa za dobrobit kluba”.

“Pred nama je veoma težak ispit… U klubu je turbulentno stanje, a mi moramo hladne glave dići svoj glas za dobrobit kluba. Situacija je samim tim teža što je armija navijača fudbalskog kluba Željezničar podjeljena na više struja, što automatski slabi naš navijački korpus, a samim time i uticaj na pozitivne promjene unutar kluba.

Grupa je za veoma kratak period uspjela ujediniti i pridobiti povjerenje skoro svih Manijaka koji su ikada kročili na Jug…

Mi ne želimo stati na tome, mi želimo također i sve navijače Želje staviti pod jedan krov! Svim navijačima Želje je nadam se u interesu prosperitet našeg kluba na svim poljima, od sportskog do infrastrukturnog.

Grupa se u minulom periodu informisala, raspitivala, savjetovala na više strana radi dobijanja što šire slike o trenutnoj situaciji u i oko kluba, radi što boljeg planiranja budućih poteza i radi svođenja grešaka na minimum.

Manijaci, kao grupa, koja čini stub kluba, želi biti to vezivno tkivo između svih Željinih navijača, kao neko kome se može vjerovati, jer sve što rade oko tribine i kluba rade iz ljubavi, bez ikakvog interesa!

Ovo su trenuci kada navijači trebaju biti taj potreban korektivni faktor.

U subotu 15.6. navijači će pozvati na odgovornost sve uposlene oko neizvršavanja svojih obaveza na funkcijama koje obnašaju (što će vjerovatno rezultirati i nečijim ostavkama) i da stanu iza svojih riječi koje obećaju u doglednom periodu, zatim će se prezentovati par zahtjeva koje mora ispunjavati svaka uprava koja sjedne na kormilo kluba (uključujući i sportski i administrativni i infrastrukturni segment), nebitno jel to ova sadašnja ili neka druga. O privatizaciji ne treba trošiti riječi, to će jasno biti podcrtano da od toga nema ništa, kao ni od ulaska ”nekakvih” Selimovića u klub i sličnih sumnjvih biznismena.

Mi želimo biti taj pozitivni impuls, koji će nakon dugo vremena ujediniti sve navijače.
Za dobrobit i tribine i kluba se neke lične nesuglasice i stvari moraju progutati, odnosno preći preko njih. Sada moramo biti trezveni, hladne glave, prestati sa prepucavanjem i podjelama, vec sve rasprave usmjeriti ka rješavanju nastalih problema.
Mi to hoćemo, a mi to i možemo, zato ne trebamo u prazno da se trošimo, već da što više iskoristimo potencijal koji posjedujemo.

Mjesto i termin okupljanja navijača u subotu, kao i termin skupštine, će biti naknadno objavljeni.
Da bi se naš glas što bolje čuo, imao što jaču poruku, moramo doći u što većem broju i pokazati koliko nam je stalo do kluba! Mi trebamo biti primjer jedne kompaktne zajednice, baš u ovim trenucima!

Treba dodati još jednu bitnu stvar, odnosno uputiti poziv…

Sve podružnice navijača Željezničara trebaju se maskimalno potruditi da tu subotu također dođu u što je moguće većem broju u Sarajevo (organizovati se ranije kada su obaveze u pitanju).
Ovo je i vaš klub.

Bitno je da smo tog dana svi zajedno na istom mjestu, navijači sa svih tribina stadiona Grbavica, navijači iz svih krajeva glavnoga grada, navijači iz svih gradova naše lijepe Bosne u kojima se navija za Željezničar, te navijači iz dijaspore koji se zateknu u tom periodu u Bosni. Dakle, svi trebamo uskladiti svoje obaveze (kolko je to izvodljivo) na taj dan ili ih prolongirati, kako bi mogli doći”, navodi se u saopštenju Manijaka.

fkzeljeznicarmanijaci
KOMENTARI

KOMENTARI

haha
Gost
Kasno Marko na Kosovo stiže, kad se pisala saopštenja i tjerala Uprava u decembru bez ikakva plana i vizije, valjda tada niste bili informisani hahaha , tim potezom ste direktno dijelili navijače i srozavali klub. Sada te jalove pozive na nekakvo zajedništvo možete samo mačku o rep okačiti. Istinsko zajedništvo če se vratiti samo kad vam se idol Amar izvine svim Željovcima zato što je bahat i ružan krmak i onda nakon tog izvinjenja podnese neopozivu ostavku i obaveže se, pred zakonom, da se više nikad neče vračati u Želju ni na jednu funkciju. Kad se to desi, a neče… Čitaj više »
Roberto Karlos
Gost

Boze dragi sto si glup.

haha
Gost

Uživaj, nemoj se sekirati šta pišem, ovakav Željo je baš po vašoj mjeri

Željovac
Gost

Kad se spomene ime najtrofejnijeg trenera u BiH mirno da se ustane. Možete se neslagati sa njegovim vođenjem ali vrijeđati nećete.

Leko
Gost

Kakvi investitori, pa svako normalan vas obilazi u širokom luku. A vala i neka ste konačno propali, nisam nikada bio veliki mrzitelj želje ali što ste vi jedne sitne duše, jednostavno natjerate čovjeka da vas ne voli.

A. O
Gost

Leko mama ti je rospija

Željovac
Gost

Naalost privatizacija je očito jedini model da se nešto napravi od kluba i zaštiti od hahara kojima upravo takav javni model odgovara. Ne treba puno biti pametan, dovoljno je pogledati male ekrane na kojima su velike lige. Javno je funkcionisalo dobro kada je država vodila brigu o njima.

wpDiscuz