Sport Centar

Manifestacija u organizaciji OKBiH: Sutra ‘Olimpijski dan’ i borba u 10 sportova

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, u četvrtak, 23. maja, organizira tradicionalnu manifestaciju obilježavanja Dana olimpizma - ''Olympic Day 2019'', koja će biti održana u Eko centru Blagaj kod vrela Bune.

Manifestacija u organizaciji OKBiH: Sutra ‘Olimpijski dan’ i borba u 10 sportova

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, u četvrtak, 23. maja, organizira tradicionalnu manifestaciju obilježavanja Dana olimpizma – ”Olympic Day 2019”, koja će biti održana u Eko centru Blagaj kod vrela Bune.

Ovogodišnji ‘Olimpijski dan’, na kojem će učestvovati 300 školaraca iz dvadeset četiri mostarske škole, mladima će pružiti priliku da uživaju u otkrivanju 10 sportova: karate, judo, gimnastika, boks, badminton, streljaštvo, streličarstvo, tavla/šah, orijentacija i sportsko penjanje kao novi sport koji će se naći na listi sportova na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Svi učesnici Olympic Dayja će za svoje učešće primiti majice, kao i diplomu koju su potpisali predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach i predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić.

“Olympic Day” je etabliran 1948. godine, kao sjećanje na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. juna 1894. u Sorbonneu u Parizu, a cilj manifestacije je promocija učešća u sportovima u čitavom svijetu, bez obzira na starost, pol ili tjelesnu spremnost.

Inače, tokom posljednjih 20 godina “Olympic Day” je postao globalni fenomen. Od početnih 45 olimpijskih komiteta 1987. godine, broj olimpijskih komiteta koji sudjeluju u toj manifestaciji proširio se na preko 180, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

okbiholimpijski danolimpijski komitet bih
KOMENTARI

KOMENTARI