Sport Centar

Mandžukić se oprostio od reprezentacije: Ove riječi su mi teže nego sprint u 120. minuti

Napadač Juventusa Mario Mandžukić, oprostio se od igranja u reprezentativnom dresu Hrvatske.

Mandžukić se oprostio od reprezentacije: Ove riječi su mi teže nego sprint u 120. minuti

Napadač Juventusa Mario Mandžukić, oprostio se od igranja u reprezentativnom dresu Hrvatske.

Objavljeno je to na zvaničnoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza, uz dirljivo pismo Super Marija.

“Dragi navijači, uvijek sam više volio govoriti na terenu nego van njega. Stoga mi i ove riječi dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minuti. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje Lijepe naše prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka”, navedeno je u pismu napadača Juventusa.

“Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi.Opraštam se od hrvatske reprezentacije. Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili historijski uspjeh i pritom osjetili nevjerovatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostat će najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka”, dodao je popularni Mandžo.

“Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. No, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog fudbala”, istakao je, između ostalog”, Mario Mandžukić.

Za reprezentaciju je debitovao u novembru 2007., a u 11 godina skupio je 89 nastupa i postigao 33 pogotka. Više golova od njega postigao je samo Davor Šuker (45). U hrvatskom dresu igrao je na Euru 2012., SP 2014., Euru 2016. te na nedavno završenom SP u Rusiji, gdje je s Vatrenim osvojio srebro.

mario mandzukic
KOMENTARI

KOMENTARI