Sport Centar

Maksimović zadovoljan bodovima: Mlad sam i neiskusan, a borim se sa ‘starim vukovima’

Trener Borca Marko Maksimović zadovoljan je osvojenim bodovima protiv Olimpika, iako je bilo stvari koje ga nisu večeras usrećile.

Maksimović zadovoljan bodovima: Mlad sam i neiskusan, a borim se sa ‘starim vukovima’
FOTO: Mondo.ba

Trener Borca Marko Maksimović zadovoljan je osvojenim bodovima protiv Olimpika, iako je bilo stvari koje ga nisu večeras usrećile.

Borac je teškom mukom slavio protiv Olimpika, a Maksimović ističe da su tri boda najvažnija.

“Utisci se nisu slegli, a za nas je najvažnije da smo uspjeli da pobijedim. Znali smo da će meč biti težak, Olimpik je dosta toga uradio u prelaznom roku, doveli su dosta dobrih igrača. Pogledali smo njihov meč u Mostaru i ne može se u današnjem modernom fudbalu sakriti ko će igrati, a ko ne. To je prosto nemoguće. Za nas nije bilo iznenađenja kad je u pitanju Olimpikova postavka, ali i način igre. Jako bitno je da smo pobijedili, ali rekao sam momcima i svima u klubu da neke stvari moramo da mijenjamo. Moramo da promijenimo određene navike kako bismo u aprilu i tamo početkom maja izgledali kako treba. Najvažnije je da se pobijedi, mi smo u tome uspjeli”, rekao je trener Borca Marko Maksimović na konferenciji za novinare, prenosi Mondo.

“Enorman pritisak je napravljen zbog nepostignutog gola na pripremama. Nijednom, pa ni sada, ne spominjem ko je nedostajao. Isto tako, postoje i drugi koji su danas ‘izginuli’ i odradili posao. Tačno je, nismo dali gol Šahtjoru, ekipi Krila Sovjetov, malo smo promijenili i ‘stil’ igre. Mlad sam i neiskusan trener, borim se sa ‘starim vukovima’, pokušavam – koliko ću uspjeti, vidjećemo… Ovom prilikom želim da čestitam svima u klubu jer je bilo bitno da Borac pobijedi danas.”

Za kraj, Maksimović je rekao i kako je bilo bitno što ekipa nije primila gol.

“Borac kad god nije poveo u prvih 15-20 minuta, imao je problem protiv svakoga. Vratite se malo unazad… Meni je mnogo bitno da mi na ovom duelu nismo primili gol. Iskren i pošten da budem, bio sam zadovoljan da odigramo neriješeno, iskreno da vam kažem. Kad sam vidio kako se stvari odvijaju, utakmica je mogla da ode i na drugu stranu, moglo se desiti… Prosto, kad ljudi odolijevaju… Nissmo stvorili bog zna koliko šansi. Pokušali smo sa Vranješom, to je profesionalac koji će odigrati sve što se od njega traži, i štopera i beka… Imao je i šansu u prvom poluvremenu. Olimpik je, ipak, odbijao sve naše napade. Dobro smo odradili neke stvari što se tiče posjeda i prenosa što smo tražili, gdje je Ćosić tražio dijagonale par puta što smo tražili. Isto tako, ‘uvukla’ su se i dva-tri pogrešna pasa u posljednjoj liniji i onda znate kako… Protivnik ‘namiriše krv’, ovog puta na našu sreću to nije uspio da kazni. Treba da se okrenemo daljim treninzima i da radimo.”

fkboracfkolimpikmarko maksimovic
KOMENTARI

KOMENTARI