Sport Centar

Maksimović: Iznenađujući rezultat u Belfastu, ali iznenađujuća je i titula poslije minus 13 bodova

Fudbaleri Borca su preksinoć u Sjevernoj Irskoj doživjeli bolan šamar. Domaći Linfield ih je deklasirao rezultatom 4:0 u prvoj utakmici drugog kola Konferencijske lige i praktično im šanse za plasman u naredno kolo sveo u domen teorije.

Maksimović: Iznenađujući rezultat u Belfastu, ali iznenađujuća je i titula poslije minus 13 bodova

Fudbaleri Borca su preksinoć u Sjevernoj Irskoj doživjeli bolan šamar. Domaći Linfield ih je deklasirao rezultatom 4:0 u prvoj utakmici drugog kola Konferencijske lige i praktično im šanse za plasman u naredno kolo sveo u domen teorije.

Prvaka BiH sutra navečer (21 sat) očekuje okršaj drugog kola m:tel Premijer lige BiH protiv Leotara, ali se u najavi tog meča trener Borca Marko Maksimović osvrnuo i na meč u sjevernoirskoj prestonici.

“Moram da se vratim nazad… Mi smo u uzorku od 15 prvenstvenih utakmica pobijedili na 11, imali tri remija i jednu izgubili, od Veleža, tako da igračima ne mogu nešto da zamjerim zbog jednog poraza. Gorak je, loš i nije smio da se desi. Međutim, nije problem zbog te jedne utakmica, već ednostavno, ne smijemo sebi ovo da dozvoljavamo jer imamo ogromno iskustvo. Ono što je meni bitno kao treneru u tim razgovorima je kad se hvalimo – hvalimo se, ali moramo da budemo spremni da primimo i kritiku kad nije dobro. Moraš izaći jači i bolji. Sporno je to što smo protiv Cluja da smo nešto pomislili, ali mi konstantno moramo da budemo na tom nivou da ne bi imali problema koje su u našem rangu, a da ne kažem koje su možda i ispod nas. Tako je i za Leotar, naravno! Ako ne budemo imali pristup kao protiv Cluja, imaćemo problema i sa Leotarom, to je suština priče! Ne omalovažavam Leotar, ali ne možeš nikoga pobijediti ako ne daš 100 posto sebe”, poručio je Maksimović, podvukavši da, prije svega, želi da zaštiti struku, prenosi Mondo.

“Ako u prvi plan na 15 utakmica ne stavljaš struku već nešto drugo, pa ne mogu u prvi plan, nakon ovog poraza, da stavim struku. Ne mogu… Jeste, naravno da je uvijek najodgovorniji trener i nikakav problem. Rekao sam i upravi i igračima, ja preuzimam svu odgovornost za to što se desilo. Međutim, definitivno nemamo ništa od toga ako je pojedinac preuzeo odgovnornost. Treba svako da ima svoje ogledalo i kaže ‘OK, ako me šef danas nije spomenuo, ne znači da sam dobro igrao’. Treba sam da zna da li je dobro igrao. Isto tako, neko ko je iznad u hijerarhiji treba da zna da li je sve odradio sa svoje strane i tu nema ljutnje. To su stvari kojima ja težim. Ne treba svaki poraz da gledamo crno, ni na jednu pobjedu euforično. To je život, nastavlja se. Izgubili smo utakmicu, ide Leotar, dolazi i revanš gdje ćemo se potruditi… Iznenađujući je rezultat, jeste, ali je iznenađujuća i titula koja je došla poslije minus 13 bodova. Ima tu dosta stvari o kojima se može razgovarati.”

Najveći problem je, dodaje Maksimović, izostanak fokusa.

“Ne mogu da zamjerim da igrači nisu istrčali, ali ako nisi fokusiran, ako si tri, četiri ili pet dana prije toga zaokupljen nekim drugim stvarima, teško ćeš… Moraš da imaš fokus na posao, čime god da se baviš. Ako toga nema, to te skupo košta. Opet kažem, ova ekipa ima ozbiljan kvalitet i pokazala je da može da drži Kluž kako hoće. Isto tako, kad malo popusti, ima problem. Ja želim da se takmičimo na rezultat i onda kad igramo loše. To je jedino što mi je zasmetalo! Nek’ smo odigrali loše, ali ne treba se boriti i vjerovati. Neko će shvatiti drugačije, ali mi Linfild možemo da prođemo, ali ne možemo ako ne vjerujemo! Ne možemo ako ćemo tri dana ranije pričati zašto je Jelena (portparol, op.a.) promijenila boju kose ili ovo ili ono… Mora da bude jedinstvo i igrača i trenera i uprave, to ja govorim! To mora da bude jer smo iz jedinstva došli do tih stvari i to je došlo na taj nivo i ja apelujem od svih, prvo od sebe, da se svako fokusira na svoj posao i to je moja poruka”, istakao je trener Borca, naglasivši da to ne znači da nije bilo jedinstva u Belfastu.

Možda se nisam dobro izrazio… Ne treba u pobjedama da tražimo najveću zaslugu, ali ni da u porazima tražimo ko je krivac. O tome govorim! Treba da imamo jedinstvo i u pobjedi i u porazu!”, zaključio je trener banjalučkog premijerligaša.

fkboracfkleotarkonferencijska ligamarko maksimovic
KOMENTARI

KOMENTARI

OzPinglewood
Gost

Kompleksaš! Još će se kasirkama u prodavnicama hvaliti kako su stigli -12. Nema Gigovića u Sjevernoj Irskoj majstore!

Hz.
Gost

Veliki stručnjak nema šta svaka ti cast kad tako razmisljas
A ja da sam umjesto tebe nikada vise ne bi spomenuo titulu koja je došla kad čitava Država zna na koji naci i kako je Borac postao prvak zato Marko polako sa takvim izjavama sramotnim

wpDiscuz