Sport Centar

Majstorija Tahirovića obilježila trijumf BH Pošte, Telemach i ZAMM stigli do vrijednih pobjeda

Večeras su u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigrana tri susreta redovnog 14. kola SC Business lige, dok je jedan meč registrovan službenim rezultatom.

Majstorija Tahirovića obilježila trijumf BH Pošte, Telemach i ZAMM stigli do vrijednih pobjeda
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras su u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigrana tri susreta redovnog 14. kola SC Business lige, dok je jedan meč registrovan službenim rezultatom.

BH Pošta je sa 8:3 bila bolja od DDC MLS-a, dok je Bosnalijek pretrpio poraz od ekipe ZAMM mC/Liga Bez Briga sa 5:2. Telemach je sa 13:1 savladao Domove Zdravlja KS, da bi meč DB Schenkera i Klasa pripao domaćinu sa službenim rezultatom od 3:0.

BH POŠTA – DDC MLS 8:3 (Ajanović, Pašić, Janjoš, Krka, Tahirović x3 / Omerović, Fehrić, Mustafić)

Obje ekipe su čvrsto otvorile ovaj meč, međutim Poštari su nakon početnog ispitivanja snaga u 8. minutu preko Ajanovića stigli do vodstva.

U 17. minutu Pašić je pogodio mrežu DDC MLS-a , da bi Omerović u narednom napadu smanjio vodstvo BH Pošte.

Ipak do kraja poluvremena Janjoš je na asistenciju Škore pogodio za novih plus dva BH Pošte u odnosu na DDC MLS, pa se sa 3:1 otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena je obilježio je Kemal Tahirović koji u 21. i 22. minutu pogađa za visokih 5:1 u korist domaćih.

DDC MLS je golovima Fehrića i Mustafića u 25. i 28. minutu uspio smanjiti rezultat i ponovo stići na minus dva u odnosu
na BH Poštu.

Igrao se 34. minut kada Zuko baca odličnu loptu koju majstorski prima Tahirović i maestralnim udarcem iz okreta trese mrežu za 6:3 u korist BH Pošte.

Susret je pogotkom u 36. minutu zaključio Krka i tako postavio konačnih 8:3 za domaću ekipu.

BH Pošta: Zuko, Tukić, Bučan, Pašić, Janjoš, Krka, Škoro, Sulejmanović, Salčin, Tahirović, Džafo, Ajanović, Rizvan.

DDC MLS: Gušić, Tatar, Aljović, Tunović, Gutić, Šaković, Šahović, Pozderac, Delić, Fehrić, Mustafić, Omerović, Hamzić, Jusufović, Kitovnica, Omerhodžić.

BOSNALIJEK – ZAMM MC/LIGA BEZ BRIGA 2:5 (Mrguda, Bekan / Ligata x2, Habibija, Mujezinović, Muftić)

ZAMM je odlično otvorio susret pa golom Ligate u 4. minutu dolaze do vodstva, da bi samo dvadesetak sekundi kasnije Habibija matirao Mrgudu za brzih 2:0 u korist ekipe Muamera Muftića.

Nakon početnog pritiska ZAMM-a, Bosnalijek je krenuo igrati bolje, pa u 14. minutu preko Mrgude dolaze do smanjenja rezultata na 2:1.

U 18. minutu Mujezinović je imao odličnu priliku, ali Mrguda krajnjim naporom brani njegov udarac i Bosnalijek ”ostavlja u životu”, međutim u 20. minutu Ligata je pobjegao odbrani Bosnalijeka i pogodio za 3:1 u korist gostiju.

Drugo poluvrijeme počinje golom Mujezinovića, koji je pogodio na asistenciju ove sezone zaista nesebičnog Ligate.

Igrao se 32. minut kada i Muftić stiže do svog prvijenca u ovoje sezoni SC Business lige, te ekipi donosi prednost od 5:1.

U 39. minutu Bekan je sa deset metara savladao Smajića za smanjenje prednosti ZAMM-a na 5:2.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Pećanac, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

TELEMACH – DOMOVI ZDRAVLJA KS 13:1 (Lemezan x2, Šimić x3, Hodžić x3, Sokolović, Beganović, Čomor, Berilo, Zahirović / Selmanović)

Telemach odlično otvara susret pa preko Šimića u 2. minutu dolaze do vodstva.

Domaći nisu puno čekali na novo slavlje, te je u 4. minutu Lemezan pogodio za 2:0.

Igrao se 6. minut kada je Lemzan odradio sve i uposlio Hodžića koji sa gol linije loptu ubacuje u mrežu za visoko vodstvo domaćih od 3:0.

Do posljednje minute prvog dijela igre pogodaka nije bilo, da bi poluvrijeme pogocima zaključili Zahirović sa jedne, te Selmanović sa druge strane i na odmor se otišlo sa vodstvom domaćina od 4:1.

U drugom poluvremenu domaći su odlučili do vrha napuniti mrežu gostiju, pa je tako Šimić upisao nova dva pogotka, kao i Hodžić, dok su po jedan dodali Lemezan, Berilo, Beganović, Čomor i Sokolović.

Vrijedi istaći da je kod gostiju Selmanović pokušao atraktivno petom ugroziti gol domaćina međutim golman je otklonio opasnost, da bi i Džaferović nakon fenomenalnog prijema lopte u kaznenom prostoru Telemacha uputio veoma atraktivan udarac, ali njegov pokušaj umjesto u golu završio je na stativi, pa je meč završen pobjedom Telemacha od 13:1.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović, Peljto.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

DB SCHENKER – KLAS 3:0 (SLUŽBENI REZULTAT)

Pravdu na večerašnjim mečevima dijelili su Alem Bajrović i Almedin Berilo.

14. kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI