Sport Centar

Mahmutović oduševljen radom igrača: Spremni smo da vratimo 10. evropsko zlato u BiH

Reprezentacija BiH u sjedećooj odbojci uskoro putuje na Evropsko prvenstvo, a danas je održana konferencije za medije Saveza sjedeće odbojke BiH.

Mahmutović oduševljen radom igrača: Spremni smo da vratimo 10. evropsko zlato u BiH

Reprezentacija BiH u sjedećooj odbojci uskoro putuje na Evropsko prvenstvo, a danas je održana konferencije za medije Saveza sjedeće odbojke BiH.

Istaknuto je da je zlatna medalja postavljena kao cilj, te će se sve osim osvajanja iste smatrati neuspjehom.

Konferenciji je prisustvovao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je prvi dobio riječ.

“U proteklom periodu naša reprezentacija u sjedećoj odbojci je, prema mom mišljenju, imala jedan izuzetno uspješan i dobar nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Bronzana medalja je još jedan u nizu trofeja koje je naša selekcija osvojila. Odlazak na Evropsko prvenstvo će biti kruna ove sezone i vjerujmo da ovi momci imaju snage i kapaciteta da se vrate s najboljim i najvećim odličjem”, rekao je Avdić i nastavio:

“Vlada Kantona Sarajevo će uvijek davati podršku jer smatramo da reprezentativni sport i sve ono što je afirmativno i kvalitetno za državu BiH treba podržati.”

Novi selektor Ifet Mahmutović je prezadovoljan odrađenim pripremama od strane igrača, za koje kaže da su radili fantastično. Oduševljen je onim što je vidio dosad.

“Drugi kaže da je važno učestvovati, a prvi to nikada ne govori. Ja također prihvatam takvo mišljenje. Dali smo sebi visok zadatak i vjerujem u ove momke i mislim da su spremni da vratimo 10. evropsko zlato u BiH. Imali smo vrhunske pripreme i nakon takvih priprema tražimo najveće odlučje, a to je zlato. Što se tiče same ekipe, ona je spremna i mislim da reprezentacije Ukrajine, Njemačke i Rusije, a koje su nam protekla dva Evrospka prvenstva preuzela tron, da će to sada ipak biti drugačije. Spremni smo i želimo ostvariti zacrtani cilj i na Svjetsko prvenstvo otići kao zlatni iz Evrope”, rekao je Mahmutović pa nastavio:

“Još jednom hvala igračima koji su vrhunski odradili završni dio priprema. Imali smo parolu da trening mora biti dva puta jači od utakmice, a ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu je klasični trening. Zašto? Zato što smo duplo više radili i duplo više postigli i ako uspijete da vam trening bude utakmica, a utakmica trening, onda možete očekivati s psihološkog aspekta rezultat. Što se tiče koncidije, taktike i tehnike, to smo već priveli savršenstvu.”

Evropsko prvenstvo će biti održano od 17. do 23. oktobra ove godine, a protivnici naše reprezentacije u grupi će biti Mađarska, Poljska i Gruzija.

ifet mahmutovicreprezentacija bih u sjedecoj odbojcisamir avdic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz