Sport Centar

Lutrija BiH/MUP KS i BH Pošta nastavili da ”gaze”, FDS se priključio vrhu

Lutrija BiH/MUP KS i BH Pošta nastavili da ”gaze”, FDS se priključio vrhu

Bosnalijek – FDS 2:6 (Memišević 2 / Smječanin 2, Hasanspahić, E. Kahriman, A. Kahriman, Rovčanin)

Prvu priliku na utakmici imao je Bosnalijek kada je u četvrtoj minuti pokušao Ermin Mrguda. Na drugoj strani je pokušao Smječanin. Hasanspahić je u devetoj minuti doveo FDS u vodstvo. Nedugo nakon toga Emrah Kahriman je povisio na 2:0. Smječanin je imao šansu u 13. minuti, a pokušao je i Emrah Kahriman, ali je Piragić je odlično obranio. Hasanspahić je u 16. minuti sve odlično uradio i uposlio Rovčanina, koji je pogodio za 3:0. U istoj minuti viđena je fantastična akcija Bosnalijeka koju je golom krunisao Memišević. Do kraja poluvremena Armin Kahriman je pogodio za 4:1.

Nakon tri minute igre u drugom poluvremenu Memišević je smanjio na 4:2 na lijepu asistenciju Sipovića. Armin Kahriman imao je dobru šansu u 27. minuti, ali rezultat se nije mijenjao. Smječanin je fantastično predriblao golmana Bosnalijeka i pogodio za 5:2. Minutu poslije isti igrač postigao je pogodak za 6:2 na asistenciju Hasanspahića. Prigagić je u 39. minuti fantastično je obranio udarac Ermina Mrgude. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević.

Lutrija BiH/MUP KS – Farmavita 7:2 (Selimović 2, Musić 2, Mešanović, Velagić, Hajdarević / Hadžić, Smajović)

Farmavita je prva zaprijetila na utakmici, a šansu u prvoj minuti imao je Kadić. Odmah nakon toga na drugoj strani zaprijetio je Selimović. Musić je imao veliku šansu u petoj minuti kada jednu odbijenu loptu nije uspio poslati u gol. Nakon fantastičnog driblinga u šestoj minuti Selimović je pogodio za vodstvo ekipe Lutrija BiH/MUP KS. Selimović je u sedmoj minuti uposlio Musica za 2:0. Lutrija BiH/MUP KS imala je veliku priliku i u osmoj minuti, no udarac Velagića je zaustavila stativa. Prelijepu akciju odigrali su Selimović i Velagić, ali zaustavio ih je golman Farmavite. Novu lijepu akciju ekipe Lutrija BiH/MUP KS golom je završio Music u 12. minuti. Selimović je bio blizu drugog gola u 14. minuti, ali je pogodio stativu. Do kraja poluvremena nije bilo mnogo većih šansi, a golman ekipe Lutrija BiH/MUP KS, Kremo, nije imao mnogo posla.

Farmavita je krenula veoma ofanzivno na početku drugog poluvremena. Odmah je Hadzić smanjio na 3:1, a u 22. minuti Kratovac je pogodio stativu. Hadzić je atraktivno uposlio Jahića, koji nije uspio postići gol. I to je bilo sve sto su mogli napraviti. Mešanović je u 27. minuti povisio na 4:1, a uslijedila su nova dva brza gola ekipe Lutrija BiH/MUP KS. Prvo je pogodio Selimović u 30. minuti, a dvije minute poslije Velagić je zatresao mrežu Farmavite za 6:1. Nastavila se dominacija, te je u 37. minuti Hajdarević pogodio za 7:1. Minuti poslije Smajović je smanjio na 7:2.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači, Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko, Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.

BH Pošta – Securitas 4:2 (Džafo 2, Krka, Pašić / Dagić, Sibalo)

Dagić je imao dobru šansu za Securitas u prvoj minuti. Isti igrač četiri minute poslije postigao je pogodak za 1:0. Na drugoj strani Džafo je uputio opasan udarac. Dagić je u sedmoj minuti lijepo uposlio Kusturu, koji nije uspio pogoditi iz dobre situacije. Udarac Mehića u osmoj minuti zaustavio je Rizvan. Na asistenciju Salčina u devetoj minuti Džafo je izjednačio na 1:1. U nastavku briljirao je golman Securitasa Šljivo. Prvo je zaustavio snažan udarac Pašića, a da bi obranio i šut Krke. Pokušao je i Škoro u 15. minuti, no ponovo je Šljivo bio na visini zadatka. Do kraja prvog poluvremena ostalo je 1:1.

Sibalo je na startu drugog poluvremena donio novo vodstvo Securitasu. Ajanović je bio blizu izjednačenja, ali je izborio samo korner. Upravo nakon tog kornera Krka je pogodio za izjednačenje. BH Pošta je uspjela doći do preokreta. Džafo je svoj drugi gol na utakmici postigao u 31. minuti. Odmah nakon gola imao je dvije velike šanse, a jednom je pogodio stativu. U 35. minuti Ajanović i Salčin su odigrali veoma lijepu akciju, no Šljivo je obranio. Securitas je svim silama pokušao doci do izjednačenja, ali je BH Pošta postigla još jedan gol za konačnih 4:2.

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zermin Mehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović, Eldin Hasanspahić, Rusmir Mehić, Mirzet Sibalo.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI