Sport Centar

LUDILOOO: Fantastična pobjeda Džumhura za nove historijske stranice!

LUDILOOO: Fantastična pobjeda Džumhura za nove historijske stranice!

Džumhur je servirao na početku meča i spasio je jednu brejk loptu kod rezultata 40:30, međutim drugi put to nije uspio, tako da je Edmund napravio brejk, a zatim je odservirao za 2:0. U trećem gemu Džumhur je spasio dvije brejk lopte i smanjio na 2:1, te je nagovijestio bolju igru, međutim to se u nastavku nije desilo. 

Edmund je pokazao o koliko nezgodnom igraču se radi, koji je u odličnoj formi. Odservirao je za 3:4, a zatim napravio je novi brejk i poveo sa 4:1. Dvadesetjednogodišnji Britanac oduzeo je servis našem teniseru i u sedmom gemu, te je tako prvi set dobio sa 6:1. 

Naš teniser je sjajno počeo drugi set – brejkom. U drugom gemu spasio je dvije brejk lopte i poveo sa 2:0. Međutim, nakon što je odservirao za 2:1, Edmund je napravio brejk i izjednačio na 2:2, a zatim i poveo sa 3:2. Džumhur je zadržao servis, a zatim napravio novi brejk za 4:3, ali Britanac je uzvratio ribrejkom za 4:4. 

Do kraja oba tenisera su zadržala servis, a vrijedi istaći da je Džumhur spasio jednu set loptu, te se tako otišlo u tajbrejk. Najbolji bosanskohercegovački teniser oduzeo je dva servisa Edmundu, a kod rezultata 6:4 odmah je iskoristio set loptu i slavio sa 7:4, te je tako izjednačio u setovima na 1:1. 

U trećem gemu trećeg seta Edmund je napravio brejk, a naš teniser je imao dvije prilike u narednom gemu da napravi reibrejk, međutim to nije uspio. Do kraja seta oba tenisera su zadržala servise, tako da je treći set pripao dvadesetjednogodišnjem Britancu sa 6:4. 

Džumhur je odlično počeo četvrti set, te na otvaranju nije izgubio niti jedan poen. U drugom gemu imao je tri prilike da napravi brejk, ali Britanac se spašavao i izjednačio na 1:1. Naš teniser je u četvrtom gemu napravio brejk, te je taj brejk prednosti zadržao do kraja seta i slavio sa 6:3, te izjednačio na 2:2 u setovima. 

Sa fantastičnom igrom Džumhur je nastavio u petom setu, te je u trećem gemu oduzeo servis Edmundu. Isto je uradio i u petom gemu, a nakon toga odservirao je za 5:1. Napravio je i treći brejk za 6:1 i veliku, fantastičnu pobjedu od 3:2. 

Historija je ispisana time što je Bosna i Hercegovina po prvi put imala dva tenisera u glavnom žrijebu jednog Grand Slam tunira, a sada su ispisane nove stranice historije bh. tenisa, jer sada imamo dva tenisera u drugom kolu Australian Opena. BRAVO MAJSTORI NAŠI! 

Australian Open (A$19.703.000) 
1. kolo: 
Damir Džumhur – Kyle Edmund (GBR, ATP 88) 1-6,7-6(4),4-6,6-1

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI