Sport Centar

Loša procjena: Koeman je imao priliku dovesti Haalanda u Everton za četiri miliona eura

Sada se svi svađaju oko njega, ali kada je Erling Haaland igrao za Bryne u norveškoj drugoj ligi, nije bilo tako. U ljeto 2016. godine Ronald Koeman je stigao na klupu Evertona i imao je potencijalni potpis na stolu - mladi šesnaestogodišnji napadač.

Loša procjena: Koeman je imao priliku dovesti Haalanda u Everton za četiri miliona eura

Sada se svi svađaju oko njega, ali kada je Erling Haaland igrao za Bryne u norveškoj drugoj ligi, nije bilo tako. U ljeto 2016. godine Ronald Koeman je stigao na klupu Evertona i imao je potencijalni potpis na stolu – mladi šesnaestogodišnji napadač.

Bivši skaut Evertona Steve Walsh sa svojim timom saradnika otkrio je mladog fudbalera, kojeg je iz Norveške mogao dovesti za svega četiri miliona eura! Međutim, Koeman i klub nisu smatrali da je ovo dobra ideja.

Ostalo je historija. Haaland je posle godinu dana otišao u Molde, da bi 2019. zaigrao za Salzburg, a u januaru 2020. prešao u Borussiju Dortmund, za koju je minule sezone postigao 41 gol, uz 12 asistencija na 41 utakmici. Dvadesetogodišnji fudbaler se danas trka za tron evropskog fudbala sa Kylianom Mbappeom.

Navijači popularnih Karamela sigurno sada žale zbog ove odluke i pitaju se šta je Koemana navelo na ovako lošu procjenu.

erling haalandevertonronald koeman
KOMENTARI