Sport Centar

Ljubimac Koševa slavi rođendan: Pogledajte kompilaciju golova Alena Škore u dresu Sarajeva

Na današnji dan 1981. godine rođen je Alen Škoro bivši napadač FK Sarajevo.

Ljubimac Koševa slavi rođendan: Pogledajte kompilaciju golova Alena Škore u dresu Sarajeva

Na današnji dan 1981. godine rođen je Alen Škoro bivši napadač FK Sarajevo.

Alen Škoro je rođen 30. marta 1981. godine u Sarajevu, a nakon što je prve korake napravio u vogošćanskom UNIS-u, na Koševu je prošao ostatak omladinske škole.

Sa Sarajevom je još kao omladinac ostvario velike uspjehe osvojivši Omladinski Kup BiH u sezoni 1997/98., a potom Omladinsko prvenstvo i Kup BiH godinu dana kasnije. Bio je smatran za jednog od najvećih talenata u BiH, a svoje prve nastupe u seniorskom timu upisao je u šampionskoj sezoni 1998/99. Godinu dana kasnije, iako još uvijek osamnaestogodišnjak, nametnuo se u lidera i najboljeg igrača podmlađene ekipe Sarajeva, a deset postignutih pogodaka u Prvenstvu, te poziv u reprezentaciju, učinili su ga interesantnim evropskom tržištu.

Tako Škoro u ljeto 2000. godine napušta Koševo, te odlazi najprije u NK Olimpija Ljubljana, a potom u slavni Olympique de Marseille. U ljeto 2002. godine se vraća na Koševo, da bi u sezoni 2003/04. postao najbolji strijelac Premijer lige BiH. Treći povratak na Koševo desio se u martu 2009. godine. Ponovo je ostao godinu i po na Koševu, te bio prvo ime bordo tima.

Alen Škoro je ukupno dres Sarajeva nosio u 139 zvaničnih utakmica, te pri tome postigao 57 golova. Od bordo dresa se oprostio u novembru 2016. godine u prijateljskoj utakmici protiv Galatasaraya na Koševu. Za reprezentaciju BiH je upisao pet nastupa, od čega dva kao fudbaler Sarajeva, piše Bordo vremeplov.

U video prilogu pogledajte kompilaciju 44, od ukupno 57 pogodaka Alena Škore u dresu Sarajeva.

alen skorofksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI