Sport Centar

Ljevnaić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, zajedno s predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina, sastao se s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup, a Ljevanić je naglasio da bh. planine - Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina trebaju zajedno aplicirati za ovo takmičenje.

Ljevnaić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, zajedno s predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina, sastao se s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup, a Ljevanić je naglasio da bh. planine – Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina trebaju zajedno aplicirati za ovo takmičenje.

“Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i EYOF. Također, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja. Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će nas predstavljati”, rekao je Ljevanić.

Ističe da bi zajednički rad i organizacija Evropa kupa svima mnogo donijela, te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što je krajnji cilj.

“Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu”, zaključio je.

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo, a sada je sigurno da kvaliltetom svoje ponude može parirati najuređenijim evropskim skijaškim destinacijama.

Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.

dejan ljevnaicevropa kup
KOMENTARI

KOMENTARI