Sport Centar

Liverpool razmišlja o novom golmanu: Alisson u invalidskim kolicima napustio Anfield

Alisson Becker, sjajni golman Liverpoola, zbog povrede je igrao samo do 38. minute utakmice Liverpool - Norwich (4:1) u prvom kolu Premier lige.

Liverpool razmišlja o novom golmanu: Alisson u invalidskim kolicima napustio Anfield

Alisson Becker, sjajni golman Liverpoola, zbog povrede je igrao samo do 38. minute utakmice Liverpool – Norwich (4:1) u prvom kolu Premier lige.

Zamijenio ga je Adrian, a Jürgen Klopp je nakon utakmice na konferenciji za medije komentirao.

“Alisson je osjetio kao da ga je nešto udarilo u list i nije mogao nastaviti, a to nikada nije dobar znak. Očito je da se radi o težoj povredi od istegnuća. Ne znamo još točno što je, ali ne izgleda dobro. Kada doznamo, onda ćemo se nositi s tim”, rekao je Klopp.

Zatim je dobio pitanje radi li se možda o rupturi mišića. Odgovorio je: “Možda.”

Ako je riječ o rupturi, povreda je daleko ozbiljnija od istegnuća i Alisson će dulje pauzirati. Alisson je inače zbog bolova i nemogućnosti da se osloni na nogu stadion napustio u invalidskim kolicima.

Daily Mail piše da Alissonu prijeti do mjesec i po pauze. U tom slučaju propustio bi utakmicu evropskog Superkupa u srijedu protiv Chelseaja, još pet prvenstvenih susreta, među kojima i derbije s Arsenalom i Chelseajem.

Osim toga, Alisson bi tako propustio i prvu utakmicu grupne faze Lige prvaka, u kojoj Liverpool brani naslov. Alisson je inače jedan od najzaslužnijih zato što su Redsi postali prvaci Evrope.

Liverpool Echo otkriva da zbog Alissonove povrede i samo jedne golmanske alternative, Liverpool ozbiljno razmatra ponuditi kratkotrajni ugovor veteranu Andyju Lonerganu koji je bez ugovora.

UTAKMICA

alissonjurgen kloppliverpool
KOMENTARI

KOMENTARI