Sport Centar

Ligata nakon nevjerovatne partije zasjeo na čelo liste strijelaca i zasluženo ponio epitet igrača kola

Četvrto kolo desete sezone SC Business lige je bilo veoma efikasno, te je veoma težak zadatak bio odabrati najboljih tim.

Ligata nakon nevjerovatne partije zasjeo na čelo liste strijelaca i zasluženo ponio epitet igrača kola
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Četvrto kolo desete sezone SC Business lige je bilo veoma efikasno, te je veoma težak zadatak bio odabrati najboljih tim.

Armin Buljugija, čuvar mreže Securitasa je u ovom kolu bio na visokom nivou, pa je definitivno najzaslužniji za pobjedu njegove momčadi nad DB Schenkerom.

Ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača u Business ligi ove sezone, Enes Salčin ponovo je svojim potezima oduševio sve prisutne u dvorani Amel Bečković. Uprkos porazu Vodovoda i Kanalizacije od BH Telecoma, najbolji na terenu bio je Salčin, pa se zasluženo našao među šest odabranih igrala ovog kola.

Sanid Hasanspahić je u prethodnim sezonama branio boje FDS-a, međutim ove godine je promjenio sredinu, što mu je očigledno prijalo, pa je sa tri pogotka junak Domova Zdravlja KS, koji su slavili pobjedu nad DDC MLS-om.

Fantastični dvojac iz BH Pošte, Kemal Tahirović i Mahir Džafo ponovo su oduševili navijače svoje ekipe. Tahirović je odigrao maestralno, a s obzirom da njegov zadatak nije postizanje pogodaka i driblanje protivničkih igrača, on je na ovom susretu uspio odraditi i više od svojih mogućnosti, pa se tako upisao u listu strijelaca, ali je i napravio potez kola, maestralnim driblingom čija je žrtva bio Edin Zukić iz Bosnalijeka. Džafo je priključivanjem ekipi u 3. kolu pokazao da je važna karika Bogunićeve ekipe, pa je tako na meču protiv Bosnalijeka dao tri pogotka koja su ga uvrstila u tim ovog kola.

Šta reći za Jasmina Ligatu, možda igrač čije se ime i prezime najviše spominjalo u proteklih nekoliko sezona. Na otvaranju desete sezone nije bio na svom nivou, međutim 4. kolo je očigledno prektratnica za ovog neumoljivog golgetera koji je protiv Telemacha iskoristio raspoloženog saigrača Habibiju, te nakon njegovih asistencija čak pet puta tresao mrežu protivničkog gola i tako zasluženo došao do epiteta igrača 4. kola desete sezone SC Business lige.

Tim 4. kola SC Business lige:

1. Armin Buljugija (Securitas)
2. Enes Salčin (Vodovod i Kanalizacija)
3. Sanid Hasanspahić (Domovi Zdravlja KS)
4. Kemal Tahirović (BH Pošta)
5. Jasmin Ligata (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
6. Mahir Džafo (BH Pošta)

Igrač 4. kola SC Business lige:
Jasmin Ligata (ZAMM mC/Liga Bez Briga)

Lista strijelaca –

1. Jasmin Ligata – 7 pogodaka (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Mahir Džafo – 6 pogodaka (BH Pošta)
3. Armin Imamović – 6 pogodaka (Tržnice Sarajevo)
4. Sedin Ljuca – 5 pogodaka (Javni Servis BiH)
5. Sanid Hasanspahić – 5 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)
6. Almir Čardaklija – 5 pogodaka (BH Telecom)

jasmin ligatasc business ligatim 4. kola
KOMENTARI

KOMENTARI